Soltész Erzsébet 47 éves
színházművészet

Bemutatkozó

Soltész Bözse vagyok a Pesti Magyar Színház színművésze. Életem nagyobb részét a színpadon előadások létrehozásával, mondanivalójának elemzésével, önmagamba tett belső utazásokkal töltöttem. Az érettségi után egy évre csatlakoztam a Térszínház csapatához, majd 1994–től felvételt nyertem a Nemzeti Színiakadémiára. Az akkori Nemzeti Színházban volt szerencsém együtt dolgozni olyan fantasztikus színészekkel mint Tolnay Klári, Béres Ilona,Kállai Ferenc, Csernus Mariann, Sinkovits Imre, Agárdy Gábor . Őket tekintem mestereimnek  és későbbi, nem szokványos „előremenetelemet" is a felém áradó gondoskodó figyelmüknek köszönhetem. 1998-ban sikeres Színész 1 vizsgát tettem, és leszerződtem a Nemzeti Színházba. Szerencsés vagyok, mert kipróbálhattam magam szinte minden műfajban.
Emelett éveken át dolgoztam a Maladype  Színházzal, vendégként pedig játszottam a Bárka Színházban, a Szkéne Színházban a székesfehérváron Vörösmarty Színházban, a Játékszínben és a Zsámbéki Katonai Bázison.

Díjaim: Farkas-Ratkó-díj, Soós Imre-díj, Jászai Mari-díj, Agárdy-emléklánc, Sík Ferenc-emlékgyűrű, Főnix- díj, Iglódi István- 
                                 emlékgyűrű, Ivánka Csaba-díj


                             

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Pesti Magyar Színház
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.