Soltész Erzsébet 47 éves
színházművészet

Bemutatkozó

Soltész Bözse vagyok, a Pesti Magyar Színház színművésze. Életem nagyobb részét a színpadon előadások létrehozásával, mondanivalójának elemzésésvel, önmagamba tett belső utazásokkal töltöttem. 1994–ben felvételt nyertem a Nemzeti Színiakadémiára. Az akkori Nemzeti Színházban olyan fantasztikus színészekkel volt szerencsém együtt dolgozni mint: Tolnay Klári, Béres Ilona, Kállai Ferenc, Csernus Mariann, Sinkovits Imre, Agárdy Gábor. 1998-ban sikeres Színész 1 vizsgát tettem, és leszerződtem a Nemzeti Színházba. Szerencsés vagyok, mert kipróbálhattam magam szinte minden műfajban.
Emelett a következő helyeken játszottam: a Maladype Színház, Bárka Színház, a Szkéné Színház, Vörösmarty Színház, Játékszín.

Díjaim: Farkas-Ratkó-díj, Soós Imre-díj, Jászai Mari-díj, Agárdy-emléklánc, Sík Ferenc-emlékgyűrű, Főnix- díj, Iglódi István emlékgyűrű, Ivánka Csaba-díj

Pályázatom célja egy olyan többrétegű projekt létrehozása, amely a gyermeki lélek korosztályos problémáinak feloldására irányul, először az óvodás korosztályra, majd a kisiskolásokra fókuszálva szüleik, családjuk bevonásával.
Régóta foglalkoztat, hogy hogyan tehetnénk a gyerekeknek szóló előadásokat még mélyebb, személyesebb élménnyé. Célom kiscsoportos, interaktív gyerekelőadásokat- és azokhoz kapcsolódó játékos drámafoglalkozásokat létrehozni Lázár Ervin művei, valamint népmeséink és a magyar gyermekvers irodalom segítségével.

Mivel a projekt alapvető célkitűzése az egyéni belső tér kitágítása, ezért szeretnénk a személyes problémafeldolgozástól eljutni a közösségi lét harmóniájának megtapasztalásáig.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Pesti Magyar Színház
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.