Bátor Anna Daniela 30 éves
művészetelmélet
Bemutatkozó

"A művészet a legjobb eszköz arra, hogy letudhassuk magunkról a világot. De éppúgy legjobb eszköz arra, hogy eggyé váljunk a világgal..." Goethe gondolata kifejezi azt a csodálatos fantáziabirodalmat, amit a művészet nyújthat számunkra, s ami által lehetővé válik a barangolás belső világunkban.

Fiatal televíziósként szeretném, hogy a kulturális élmények és a művészet adta kifinomult világlátás, mindenkihez elérjen, mert művészet nélkül üresen kong a lelkünk és a gyökereink nem erősödnek.

Az MTVA "Magyar Krónika " nevű kulturális műsorának forgatókönyvírójaként és szerkesztőjeként heti szinten nyílik meg a kultúra és a tudomány világa, amelyről minél szinesebben, minél játékosabban, ugyanakkor filozófikusan szeretnék hírt adni a nézőknek.

Televíziós és rádiós szerkesztőként célom a művészetet egyéb platformokra is eljuttatni. Az operavilág elhivatott rajongójaként szeretném az operát megismertetni és megkedveltetni a korosztályommal, ötvözve azt az élet hétköznapi területeivel, más művészeti ágakkal, a képi világ legkézenfekvőbb eszközének, a Web 2.0 felületének alkalmazása által. Kialakítanánk egy kulturális-tudományos közeget, melynek középpontjában az opera áll, pop-up-os, lendületes, fiatalos stílusban, közvetítenénk életérzéseket, miközben megismeretnénk a művészetek és a tudományok világát.

A Latinovits Zoltán Diákszínpad rendezőjeként és tehetséggondozójaként szeretném az operát a prózai színházba is beemelni: előadni az operák librettóját prózában, megismertetni így az operameséket/történeteket a "Z" generációval, rövidebb áriákat beágyazva  és az eredeti zenerészleteket használva az előadásokban, így befogadhatóbbá tenni "első pillantásra" az operát. Mindezek mellett szeretném tartalmilag is "maivá" tenni: párhuzamot vonva az operákban foglaltak és  a mai toplistát vezető könnyűzenei slágerek között.

Iskolák
Főiskola (ba), 2014. Budapesti Kommunikációs és Üzleti Fősikola
Jelenlegi munkahely
kulturális szerkesztő, forgatókönyvíró, rádiós riporter, dokumentumfilm- készítő, műsorvezető
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
1141 Budapest, Mirtusz utca 23.
Pest megye, Magyarország
Portfóliók (9)
Hírek, események
 • Elkészült az OpeRandi program előzetesének hosszabb változata!

  2019. 12. 30.
  színházművészet zeneművészet
  Elkészült az OpeRandi program előzetesének hosszabb változata!
 • Elindult az OpeRandi instagram oldala

  2019. 12. 30.
  színházművészet zeneművészet
  Elindult az OpeRandi instagram oldala