Kondor Attila
képzőművészet
Bemutatkozó

1974-ben Budapesten születtem. Itt élek és dolgozom. 2000-ben Magyar Képzőművészeti Egyetemen szereztem diplomát a Képgrafika Tanszéken. Baranyay András volt a mesterem. Festészettel, metafizikai és művészetfilozófiai kérdésekkel foglalkozom. Az Új művészet, Műértő, Ózon, Ars Naturae folyóiratokban jelentek meg az írásaim. 2014-től A figyelem útjai címmel kezdtem el készíteni festményanimációs projektemet.

Az elmélyedés lépései című projekt a művészet meditatív-kontemplatív aspektusait kívánja vizsgálni. Festményeimen és animációs munkáimban azt kutatom, hogy a történeti, építészeti belső terek és a köznapi, sokszor látott városi tájak miként transzformálódhatnak a koncentráció és a tárgyba való belemélyedés által meditációs objektummá.

I. »Orientációs gyakorlatok« II. »Szabadságtapasztalat« III. »Consumatio«. Ezek összesen kilenc ciklusra bomlanak tovább. Az ösztöndíj három éve alatt az adott évet négy hónapos festői kutatási időszakra – négy hónapos festmény-animációs és négy hónapos teoretikus időszakra osztanám fel. A festményanimációs mű a festészeti időszakban készült képeket dolgozza fel. A tanulmányírás időszakában összegezném azokat a filozófiai és művészetelméleti kutatásokat, amelyek az egész év során inspirálták az alkotómunkát. 

Iskolák
Egyetem (ma), 2000. Magyar Képzőművészeti Egyetem
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Hírek, események
 • Jog és művészet

  2018. 12. 05., 17:00:00 — 2018. 12. 12., 00:00:00
  képzőművészet
  Kiállítás és beszélgetés Kondor Attila kiállításán
 • "Újranyitó" - Tér Galéria

  2018. 12. 04., 19:00:00 — 2019. 01. 31., 00:00:00
  képzőművészet
  Agnes von Uray, Csurka Eszter, Gálhidy Péter, Kondor Attila, Zsemlye Ildikó munkáival újranyitott a Tér Galéria a Kosztolányin!