Hodosy Enikő
film- és fotóművészet
Bemutatkozó

Fő érdeklődési köröm az emberi test-lélek-szellem közötti összefüggések kutatása. Társadalmi és pszichológiai problémák inspirálnak, azok brutalitása és szépsége, melyeket egy légies és intim atmoszférán keresztül mutatok be.

Megvalósítandó projektemben a lelki jóléthez vezető út megtalálására teszek kísérletet. Úgy gondolom, hogy az útjelzők hiánya régóta napjaink egyik feszítő problémája, melyet az elmúlt év járványügyi helyzete még jobban elmélyített, így egyre sürgetőbb, hogy megtaláljuk a válaszokat a gyógyulás lehetséges irányaira. A személyes értékrendek különbözősége, néha az értékrend hiánya, nagymértékben járul hozzá a globális szorongáshoz, esetenként depresszióhoz, szenvedést okozva, melyben mindannyian osztozunk. Alkotóként ezzel a kihívással szembe nézve, a transzcendenciára való nyitottság, meditáció segítségével próbálok válaszokat találni.
Célom összefüggéseket felfedezni és így eljutni egy fundamentális, általános igazsághoz. Saját reflexióim bemutatása, rávilágítani egy lehetséges gyógyulási folyamatra. A képi világ segítségével a néző számára befogadhatóvá tenni ezt az élményt, így másoknak is inspirációt nyújtani, hogy közelebb kerüljenek a tisztán látáshoz, a hithez és a belső stabilitáshoz.

2016-ban mesterdiplomát szerzetem a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán. A 2013-as szemesztert Erasmus-ösztöndíjjal Brüsszelben, szakmai gyakorlatomat Erasmus+ ösztöndíjjal Párizsban töltöttem.
Az utóbbi években olyan helyeken állították ki a képeimet, mint a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum, Mai Manó Ház, Vienna Photobook Festival, Várfok Galéria Project Room, Berlin Photobook Festival, der Grief magazin, a Mark Grosset Prize - Vendôme, a K.A.S. Galéria, Kiscelli Múzeum, és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.
2012 óta tagja, 2020-tól pedig vezetőségi tagja vagyok a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.