Kuzma Levente 42 éves
zeneművészet

Bemutatkozó

Tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Pedagógiai és Zeneművészeti Karain, valamint a svédországi Göteborg International Organ Academy posztgraduális képzésén végeztem. Orgonaművészként rendszeresen fellépek Európában, az Amerikai Egyesült Államokban és a Közel-Keleten. Szóló és zenekari hangversenyeket adtam olyan helyszíneken, mint a turkui Dóm, a Glasgow-i Székesegyház, a moszkvai Csajkovszkíj Konzervatórium, a londoni St Andrews Holborn Church, a philadelphiai Calverton Center, a gdanski Oliwa Székesegyház vagy a jeruzsálemi Szent Megváltó Kolostor. Jelenleg az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar orgona főtárgy tanára vagyok, emellett a Lieto Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és a Szegedi Piarista templom orgonistája.

Eddigi pedagógiai pályám során folyamatosan kiegészítette egymást a hangszertanítás és az általános, illetve a középiskolai  tanulók ének-zene tantárgyának oktatása. Hamar felismertem, hogy e két oktatási forma jól kiegészíti egymást és olyan lehetőséget ad számomra, ahol ki tudom terjeszteni a hagyományos iskolai oktatás kereteit. Rájöttem, ha a diákokat el tudom vinni közvetlenül az orgonához, ahol megérinthetik, kipróbálhatják a hangszert, akkor nem csak orgonakoncert látogató fiatalokat nevelek, hanem a jelenbe helyezem a templomi zenét.

Pályázatom célja a Kárpát-medencében lévő, jelenlegi vagy volt Piarista templomok fennmaradt orgonáinak bemutatása, állapotuk felmérése és az azokhoz kötődő zenei élet kutatása; valamint a „Zene határok nélkül” orgonahangverseny sorozat és a hozzá tartozó komplex orgonaismereti program folytatása.

Iskolák
Egyetem (ma), 2013. Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar
Jelenlegi munkahely
Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar, Lieto Alapfokú Művészeti Iskola
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)