Batyi Robert 41 éves
film- és fotóművészet
Bemutatkozó

Batyi Róbert roma származású művész vagyok. Egyetemi tanulmányaimat a Grázi Zeneakadémiával egy időben a Pécsi Zeneművészeti Főiskolán végeztem, majd mesterdiplomát Karlsruhéban szereztem, a Zeneművészeti Egyetemen Prof. Wolfgang Güttlernél, akinek később kollégája lettem.  A világ számos országában tevékenykedtem zenészként, managgerként valamint zenei és televíziós producerként nemzetközi fesztiválokon, mint Ausztria, Németország, Franciaország, Spanyolország, Anglia, Norvégia, Oroszország, Törökország és Kína.

1991-ben került Justus Franz világhírű karmester mellé, zenészként és menedzserként, a Leonard Bernsein által alapított Philharmonie der Nationen zenekarban, mely zenekart jelenleg a világ legjobb tíz zenekara között tartanak számon.

2010-ben megalapítottam a Zene a Jövőért Alapítványt, mely azzal a céllal jött létre, hogy segítse a tehetséges roma fiatal művészek pályakezdését, erősítse a nemzetközi kulturális kapcsolatokat. Elsősorban azokat a fiatal zenészeket célozta meg, akiknek a felmenői több generáció óta a verbunkosból kinőtt klasszikus cigányzenével foglalkoztak, de ők már legfőképpen klasszikus zenét tanultak. 2016-ban az Alapítvány létrehozta a SziRom-Szimfonikus Roma Zenekart. A SziRom olyan zenekar, amely elsősorban fiatal, roma, a komolyzenét főiskolai, egyetemi szinten tanuló, vagy már felsőfokú intézményben végzett zenészekből áll. A zenekar megalakulása óta számos koncertet adott Magyarországon és külföldön (Németország, Olaszország, Izrael, Görögország, Vatikán, Grand Canaria, Horvátország, Kína, Románia.)

A zenei fesztivál szervezéshez elengedhetetlen volt a média megjelenés , ezért megszereztem  a filmkészítéshez szükséges szakmai tudást is. Több koncerten való produceri munkaimat számos nagy televízió több alkalommal is közvetítette (SBS, MTV, Kínai TV csatornák).

Iskolák
Egyetem (ma), 2010. Hochschule für Musik Karlsruhe
Jelenlegi munkahely
Zene a Jövőért Alapítvány
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Társadali szükséglet

  2019.09.20 12:31:23

  Fontosnak tartjuk bemutatni azt a teljesítményt, amelyet a romák nyújtanak a kultúrában, jelen esetben a zenében, hogy ne csak úgy tekintsenek rájuk, mint...
Hírek, események
 • Zenész dinnasztiák

  2020. 03. 06., 09:30:00 — 2020. 03. 07., 09:30:00
  film- és fotóművészet zeneművészet
  Elkezdődótt a Zenész dinnasztiák című dokumentum film forgatása.
 • Roma nők egymás közt.

  2020. 03. 06., 09:07:00 — 2020. 03. 31., 09:07:00
  film- és fotóművészet képzőművészet
  A roma nők rejtett erőforrásai, kincsei az országnak
 • Batyi Róbert vezényletével fellépet a SziRom Zenekar

  2020. 03. 03.
  film- és fotóművészet zeneművészet
  A Hans Seidel Stiftung 30 éves ünnepségén Batyi Róbert vezényletével fellépet a SziRom Zenekar ahol látható volt, hogy romaügyben olyan előrelépések történtek az elmúlt években, amelyekre régóta, talán a rendszerváltás óta nem volt példa Magyarországon. Ennek kiemelkő példálya a SziRom Zenekar.
 • Eszterházy Károly Egyetemem való fellépés

  2019. 12. 18.
  film- és fotóművészet zeneművészet
  ÜNNEP ÉS ELISMERÉSEK Utolsó módosítás: 2019. december 19. Az Eszterházy Károly Egyetem évzáró karácsonyi ünnepségén több mint húsz díjat adtak át.
 • Nemzetiségekért Díjátadó Ünnepség

  2019. 12. 17.
  film- és fotóművészet zeneművészet
  Nemzetiségekért-díjban azok részesülhetnek, akik "a magyarországi nemzetiségek érdekében a nemzetiségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződés területén példaértékű tevékenységet" végeznek.
 • Határon túli Roma Fesztivál

  2019. 12. 05., 15:11:00 — 2019. 12. 06., 15:11:00
  film- és fotóművészet zeneművészet
  Határon túli Roma Fesztivál