Batyi Robert 40 éves
film- és fotóművészet
Bemutatkozó

Batyi Róbert roma származású művész vagyok. Egyetemi tanulmányaimat a Grázi Zeneakadémiával egy időben a Pécsi Zeneművészeti Főiskolán végeztem, majd mesterdiplomát Karlsruhéban szereztem, a Zeneművészeti Egyetemen Prof. Wolfgang Güttlernél, akinek később kollégája lettem.  A világ számos országában tevékenykedtem zenészként, managgerként valamint zenei és televíziós producerként nemzetközi fesztiválokon, mint Ausztria, Németország, Franciaország, Spanyolország, Anglia, Norvégia, Oroszország, Törökország és Kína.

1991-ben került Justus Franz világhírű karmester mellé, zenészként és menedzserként, a Leonard Bernsein által alapított Philharmonie der Nationen zenekarban, mely zenekart jelenleg a világ legjobb tíz zenekara között tartanak számon.

2010-ben megalapítottam a Zene a Jövőért Alapítványt, mely azzal a céllal jött létre, hogy segítse a tehetséges roma fiatal művészek pályakezdését, erősítse a nemzetközi kulturális kapcsolatokat. Elsősorban azokat a fiatal zenészeket célozta meg, akiknek a felmenői több generáció óta a verbunkosból kinőtt klasszikus cigányzenével foglalkoztak, de ők már legfőképpen klasszikus zenét tanultak. 2016-ban az Alapítvány létrehozta a SziRom-Szimfonikus Roma Zenekart. A SziRom olyan zenekar, amely elsősorban fiatal, roma, a komolyzenét főiskolai, egyetemi szinten tanuló, vagy már felsőfokú intézményben végzett zenészekből áll. A zenekar megalakulása óta számos koncertet adott Magyarországon és külföldön (Németország, Olaszország, Izrael, Görögország, Vatikán, Grand Canaria, Horvátország, Kína, Románia.)

A zenei fesztivál szervezéshez elengedhetetlen volt a média megjelenés , ezért megszereztem  a filmkészítéshez szükséges szakmai tudást is. Több koncerten való produceri munkaimat számos nagy televízió több alkalommal is közvetítette (SBS, MTV, Kínai TV csatornák).

Iskolák
Egyetem (ma), 2010. Hochschule für Musik Karlsruhe
Jelenlegi munkahely
Zene a Jövőért Alapítvány
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Társadali szükséglet

    2019.09.20 12:31:23

    Fontosnak tartjuk bemutatni azt a teljesítményt, amelyet a romák nyújtanak a kultúrában, jelen esetben a zenében, hogy ne csak úgy tekintsenek rájuk, mint...