Szives Márton Gábor 33 éves
zeneművészet

Bemutatkozó

Szives Márton Gábor ütőhangszeres előadóművész, aki versenygyőztes előadói stílusában a vizualitást, performanszot és a magyar szimbólumokat ötvözi. Érzékeny marimba-kezelésével és közönségbarát  stílusával folyamatosan együtt dolgozik külföldi és magyar szerzőkkel, hogy a hazai újzenei irodalmat és ütőhangszeres előadásmódot fejlessze.

Évek óta a Müpa Üvegterem, a Mini Fesztivál, a Vántus Napok és az európai kortárszenei fórumok előadója. Zenei performanszait a marosvásárhelyi Kultúrpalotától a floridai Lynn Universityig hívták színpadra. Olyan művészekkel dolgozik együtt neki írt műveken, mint Theodor Milkov, Gordon Stout, Dubrovay László, Bánkövi Gyula, Dragony Tímea és Molnár Viktor.

Ő mutatta be és vette fel elsőként Dubrovay László Három tétel című művét és számára írt szólóműveit. Szivesnek ajánlott műveket Európa kortárszenei fórumain mutatja be, így az Intersonanzen, az Unerhörte Musik, a Kultúrpalota és a FIMU előadója is volt már. Nagy Matilddal és a Samodai-Szives Duó formációjával interdiszciplináris koncerteket szervez szerte az országban és Európában.

Munkásságáért Pro Arte Aranyérmet kapott már egyetemi tanulmányai első évében. Több évig volt ösztöndíjasa az Új Nemzeti Kiválósági Programnak, a Nemzeti Tehetség Programnak és a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjnak és a Sófi Ösztöndíjnak. Művészeti eredményeit publikációiban és kutatásaiban foglalja össze. Publikációi és konferencia-előadásai nyomán háromszor nyerte el az Országos Művészeti Diákkonferencia első helyét és a nemzeti ösztöndíjakat. 

Repertoárjával és előadásával a Duna TV, a Bartók Rádió és a Katolikus Rádió adásaiban is szerepelt. Koncert-koncepciót a Munkácsy Múzeum, pécsi, budapesti szalonok szerződtetik a koncerthelyszíneken túl.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Hírek, események
 • A sokarcú marimba

  2023. 09. 13.
  zeneművészet
  "Ilyen volt az első ütős koncert a 25 éves Zsidó Kulturális Fesztiválon." A Magyar Nemzet beszámolója.
 • Ütős klezmer duóban

  2023. 09. 11., 19:00:00 — 2023. 09. 11., 20:00:00
  zeneművészet
  Zsidó és magyar dallamok ütőhangszeres koncertje a Zsidó Kulturális Fesztiválon.
 • Magyar vizuális koncertek a SASRIM konferenciáján

  2023. 08. 24.
  zeneművészet
  Szives Márton vizuális koncertje, a Klatzow Projekt és a Munkácsy Vizuáls a fokvárosi SASRIM konferenciáján
 • Solos, duos for four - Dubrovay László kiskamara művei

  2023. 07. 08.
  zeneművészet
  Dubrovay 80 év alkalmából a Samodai-Szives Duó új lemezt adott ki Dubrovay László ütőhangszerek és trombita köré épülő kiskamarazenei műveiből.
 • Munkácsy Vizuál

  2023. 06. 24., 20:30:00 — 2023. 06. 24., 21:30:00
  zeneművészet
  Munkácsy Vizuál egy vizuális koncertélmény, ahol Munkácsy Mihály képeit dolgozzák fel 3D és kézi animációs technikákkal.