Vörös T. Balázs 50 éves
film- és fotóművészet
Bemutatkozó

1971-ben születtem Sepsiszentgyörgyön. Középiskolai tanulmányaimat a Székely Mikó Kollégiumban végeztem.1991 óta foglalkozom dokumentumfilm készítéssel. 1992-97 között Budapesten, az ELTE BTK Kulturális Antropológia Szakán diplomáztam dokumentumfilmmel. 1997 óta a Duna Televízió és a Magyar Televízió, majd az MTVA rendszeres külső munkatársa vagyok, mint rendező-operatőr és szerkesztő. Az elmúlt 10 évben főként művészeti témájú kisfilmek készítésével foglalkoztam. Független filmkészítőként több magyarországi és kárpát-medencei filmes fesztiválon szerepeltek a munkáim, ahol díjakat is kaptam.

Pályázatom témája: Művészettörténeti beszélgetések cím alatt egy tíz részes filmsorozatban feltérképezni a háromszéki magyar képzőművészeti élet 1990-től máig terjedő időszakát. Kérdésem, hogy: Van-e sajátos arca az erdélyi magyar, vagy ezen belül a székelyföldi, és szűkebben a háromszéki képzőművészetnek és ez miben nyilvánul meg? Az interjúk, az archív anyagok, valamint a jelenben megfigyelhetői események (kiállítások, alkotótáborok, performanceok, installációk, videóartok stb.) művészeti dokumentációjának „hármasfonatából” alakulna ki a sorozat szerkezete. A kisfilmeket nem csupán a képzőművészeti oktatás és művészettörténeti kutatómunka területén lehetne felhasználni, hanem a megfelelő csatornákon a szélesebb közönséget is megszólíthatná.

Iskolák
Egyetem (ma), 1997. ELTE BTK
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Vörös T. Balázs – Portfólió

    2021.10.28 09:53:12

    VÁRÓTEREM https://www.youtube.com/watch?v=wHTC6nvT-gY&t=106s&ab_channel=T.Bal%C3%A1zsV%C3%B6r%C3%B6s A FALON TÚL https://www.youtube.com/watch?v=GmA-IazIrw8&t=41s&ab_channel=T.Bal%C3%A1zsV%C3%B6r%C3%B6s EMLÉKMŰ...