Ricz Ármin 30 éves
színházművészet
Bemutatkozó

Ricz Ármin vagyok, vajdasági színész. Az Újvidéki Művészeti Akadémián, színész szakon végeztem 2016-ban. Az elmúlt időszakban vendégelőadóként dolgoztam az Újvidéki Színházban, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban, a vajdasági Tanyaszínházban és a zalaegerszegi Griff Bábszínházban. Egyetemista korom óta igyekszem változatos műfajú produkciókban kipróbálni magam, ami állandó tanulásra és önképzésre, a színészi eszköztáram bővítésére ösztönöz. 

A commedia dell’arte műfajára az Újvidéki Művészeti Akadémián a Kukoricza Jancsi című vizsgaelőadásunkkal és az Étkezni emberi dolog című diploma-előadásommal kapcsolatos munkám során figyeltem fel, amit több nemzetközi színházi fesztiválon játszottam. Célul tűztem ki a téma alaposabb megismerését és kapcsolódási pontjainak megvizsgálását a mai színházi világgal.

Kutatásom kiindulópontja 2019-ben Antonio Fava Reggio Emilia-i Scuola Internazionale dell'Attore Comico iskolájában végzett munkám és a vajdasági Tanyaszínház, amelyhez 2012-ben csatlakoztam színészként, majd 2018-ban rendezőként is részt vettem a társulat munkájában. Az ösztöndíj három éves periódusa alatt terveim között szerepel négy külföldi képzésen való részvétel, amelyek különböző aspektusból közelítik meg a maszk és a színész viszonyát ,valamint  Jacques Lecoq maszk-pedagógiájának vizsgálata. A megszerzett ismeretanyagok feldolgozása és továbbadása mellett, a vajdasági Tanyaszínház korábbi és aktuális előadásainak tanulmányozását, valamint az összegzett ismeretek felhasználásával egy színpadi produkció létrehozását szeretném megvalósítani.

Iskolák
Egyetem (ma), 2016. Újvidéki Művészeti Akadémia
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (2)
Hírek, események
 • A teatralitás izgat a színházban

  2022. 12. 15.
  színházművészet
  Ricz Ármin színészből rendező, rendezőből színész
 • Moliére: Scapin furfangjai

  2022. 08. 22.
  színházművészet
  Szereplők: Argante – Varga Benjámin, Géronte – Dudás Dániel, Octave – Kőműves Csaba Bence, Leander – Sadiković Marijo, Scapin – Ágyas Ádám, Zerbinette – Szabó Regina, Jácint – Hodik Annabella, Szilveszter – Gusztony Endre, Nérine – Mezei Gresák Lea, Carle – Szőnyi Márton, Páva – Bagi Natália, Dedovi
 • Mirad, egy fiú Boszniából

  2022. 08. 22.
  színházművészet
  FAZILA BALIC: Nagyabonyi Emese DJUKA BALIC: Ricz Ármin MIRAD BALIC: Tóth András
 • Alkésztisz

  2022. 04. 14.
  színházművészet
  Euripidész: Alkésztisz
 • Lúdas Matyi

  2022. 04. 14.
  színházművészet
  Fazekas Mihály: Lúdas Matyi
 • Az együtt muzsikálás öröme

  2021. 11. 06.
  színházművészet
  Örökségünk – A Vajdasági Nagyzenekar koncertje
 • Ráncba szedés új térben

  2021. 09. 22.
  színházművészet
  William Shakespeare: A makrancos hölgy