Nádas Gergely 50 éves
iparművészet és tervezőművészet

Bemutatkozó

1969-ben születtem, Budapesten. Az érettségi után egy rövid kitérővel a Magyar Iparművészeti Főiskolára kerültem, melynek keretében egy szemesztert a párizsi École nationale supérieure des Arts Décoratifs formatervező tanszékén végezhettem. 1996-ban diplomáztam a MIE Mesterképző Intézetében ipari formatervező szakon, azóta ügyvezetőként és tervezőként dolgozom a főleg családi vállalkozásban működő ABN Design Tervezőirodánál. Eddigi tevékenységünk során sokféle gyártóval és technológiával dolgoztunk, megvalósult terveink között megtalálható a legkisebb konyhai eszközöktől a személyszállító hajókig a formatervezés sok különböző területe. A tervezői munka mellett 2013 óta a Soproni Egyetemen, valamint 2018 óta a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanítok, ami lehetőséget ad arra, hogy tudatosabbá és átadhatóvá tegyem a több mint húsz év alatt gyűjtött tapasztalataimat. Szeretem a csapatmunkát, külsős tervezőként megtanultam gyorsan beilleszkedni és kapcsolatokat építeni. Formatervezőként az alapvető célkitűzésem a műszaki tartalom, a minőségi megoldások és a látvány egymás mellé rendelése, összehangolása azzal a céllal, hogy az eredmény, a megtervezett tárgy, a lehető legjobban a felhasználó javára váljon. Szeretem a természetet, az erdőt, a vizeket, de rajongok a filmért, a színházért, az irodalomért és a technikáért is. A sportok közül a kerékpározás és a vitorlázás a kedvencem, de szívesen kirándulok bárhol. Szeretek főzni, utazni, könyveket olvasni és műfajtól függetlenül jó zenét hallgatni.
Pályázatom témája az iparművészet és tervezőművészet által teremtett tárgyak hatásmechanizmusának vizsgálata, célja ennek a rendszernek az elemzése, kísérlet a megértésére és feltárására. Választ keresek arra, hogyan hatnak ezek a tárgyak a vizuális észlelésen keresztül a befogadóra, illetve milyen sarokpontok és tervezési stratégiák befolyásolhatják ezt a folyamatot.

Iskolák
Egyetem (ma), 1996. Magyar Iparművészeti Főiskola
Jelenlegi munkahely
Budapesti Metropolitan Egyetem
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Nádas Gergely: Portfolio

  2019.09.17 05:54:59

  A portfolio tartalma: - Tárgyak, melyeknek tervezésénél közreműködtem - Kiállítások, melyeken egyénileg, vagy csoportosan részt vettem - Díjak,...
Hírek, események
 • Online Hajó Workshop 2020. Formatervező művész (MA) hallgatók részére - SoE, MOME, METU.

  2020. 04. 17.
  iparművészet és tervezőművészet
  A Soproni Egyetem szervezésében, a MOME és a METU formatervező hallgatóinak részvételével, hajótervezési workshop indult 2020. márciusában. A járványügyi helyzet átírta az eredeti elképzeléseket, így a meghirdetett feladat alapjaitól átalakítva, Online kurzusként indult meg.
 • Iparművészet a belsőépítészetben - Kiállítás

  2019. 12. 27.
  iparművészet és tervezőművészet
  Belsőépítészek és iparművészek közös munkáiból álló kiállítás a Vigadó Galériában
 • INNOVATIVE BY DESIGN - Kiállítás

  2019. 12. 27.
  iparművészet és tervezőművészet
  INNOVATIVE BY DESIGN kiállítás Magyarországon először, Győrben, a Formatervezési díjazottak elmúlt 5 évének munkáiból