Török Dávid
építőművészet
Bemutatkozó

Török Dávid DLA 

1978-ban Budapesten születtem. Gyerekkoromat a Budai Várban töltöttem. A történeti falak helyett a Mátyás-templom közösségi élete volt igazán meghatározó számomra. A Budapesti Piarista Gimnázium elvégzése után egyetemi tanulmányaimat a BME Építészmérnöki karán folytattam. 2001-ben egy évet Milánóban töltöttem Giorgio Grassi műtermében. 2003-ban diplomáztam. Tanuló éveimet, az apai örökség mellett, Balázs Mihály személyisége határozta meg. A közös együttgondolkodás két  barátommal 2010-ben alapított saját irodánk elindítása után is töretlen maradt. Doktori kutatásom témájának az előképek használatát, építészeti típusok vizsgálatát tűztem ki célul. Doktori dolgozatomat 2013-ban védtem meg, a Budai Vár udvarairól készített tanulmányomból. Puhl Antal hívására 2011-től a Debreceni Egyetem Építészmérnöki Tanszékén tanítok.

Már az egyetem alatt a legnagyobb örömet a makettezés jelentette számomra. A kézzel készített papírmodellek az építészet kézműves jellegének megnyilvánulása számomra. A makettezéssel segített tervezés az irodai műhelymunkának köszönhetőn saját munkamódszerré nőtte ki magát. 

Építészeti útkeresésem szempontjából fordulópontnak érzem az építés alatt álló Nyíregyházi Görögkatolikus Múzeum épületét. Az új épületben megjelenő klasszikus formanyelv megjelenése különös módon foglalkoztat az első skiccek megjelenése óta. A művészeti ösztöndíj keretében ezt a találkozást szeretném dokumentálni, kiegészítve egy kisléptékű, a meglévő értékeket és a kortárs trendeket egy felújítás keretein belül vizsgáló terepmunkával. 

A szakmai érdeklődés mellett a közösségi élet továbbra is fontos szerepet játszik életemben. 2002-ben nősültem, feleségemmel öt gyermeket nevelünk.

Iskolák
Phd / dla, 2011. BME
Jelenlegi munkahely
BME Lakóépülettervezési tanszék
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Török Dávid

    2021.10.08 02:01:17

    Szakmai életrajz, Török Dávid