Dr. Alexa Zsolt 43 éves
építőművészet

Bemutatkozó

​​​Dr. Alexa Zsolt a Minusplus társtulajdonosa, vezető tervezője.

1977-ban született Mezőcsáton. Építésszé válásának meghatározó momentuma a BME-re történő sikeres felvételije és a Bercsényi Kollégiumban és Szakkollégiumban eltöltött évei és a kialakított kapcsolatai. A Bercsényi Építész Szakkollégium kuratóriumi elnöke volt 2000-2003 között. 1996-ban kezdi a BME Építészmérnöki Karát. 2003-ban diplomázik, tervével Hauszmann-díjat nyer. Az egyetem után közvetlenül Rabb Donáttal és Schreck Ákossal megalakítják a Minusplus-t egy a Karácsony Tamással közösen megnyert tervpályázat apropóján. Ennek eredménye az általuk, Tamással közösen tervezett csornai Arany János Általános- és Speciális Szakiskola.

A DLA képzést 2004-2009-ig abszolválja. Ebben az időszakban a Rajzi Tanszék konzulense. Közben, 2005-2007-ig elvégzi a BME Építész Szakmérnöki képzését. Janesch Péterrel és egy nagyobb csapattal közösen a Kormányzati negyed első díjas tervpályázata után 2008-ban elnyerik a Holcim Awards Europe fenntarthatósági pályázat fődíját. A 2010 utáni időszakban zajlik a Prezi tervezése, amiért 2015-ben megkapják Budapesti Építész Kamara Nívódíját. DLA fokozatát 2018-ban szerzi meg. Gondolatátvitel a Valóságba(n) címmel az építész tervezői gondolkodás és együttműködés átalakulásával foglalkozik a digitális tér evolúciója, mint kommunikációs tér, tervezői eszközrendszer és információforrás szempontjából.

Arculat és hangulat, az MMA ösztöndíj programjára beadott pályázatának címe. Tervezési kísérlet az országarculatot adó mikro-építészeti elemek feltárására, megújítására, kiegészítésére.

Iskolák
Phd / dla, 2003. Budapesti Műszaki Egyetem
Jelenlegi munkahely
Minusplus Generáltervező Kft.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (6)