Félegyházi Zsuzsanna 50 éves
iparművészet és tervezőművészet
Bemutatkozó

Félegyházi Zsuzsanna vagyok, építész tervezőművész, iparművész; nyolc gyermek édesanyja.

Életem első, mintegy negyed százada a fölcseperedéssel, a tanulással telt.

A második szűk negyed század a saját családé, a gyermeknevelésé volt. A családi élet mindennapjai alkotó, építő, kreatív közeget jelentettek; szűkebb és tágabb családomban építészek, grafikusok, iparművészek és zeneművészek sora található, s már látszik: gyermekeim is ilyesféle alkotó életpályára készülnek. A gyerekek cseperednek, így lassan ismét gondolhatok alkotó hivatásomra.

Az előttem álló időszakban szeretném az elmúlt mintegy fél évszázad tapasztalataiból, csodáiból táplálkozva munkámmal a körülöttünk lévő teremtett világ szépségét megmutatni, kiteljesíteni; egyszersmind mind a szűkebb, mind a tágabb családom, s a hozzánk kapcsolódó közösségek számára az alkotó élet lelki-szellemi közegét biztosítani. Pályázati programomban szűkebb hazám, Visegrád csodás és rejteki természeti és szellemi örökségét szeretném földolgozni oly módon, hogy az azután a mai korban – túl a köznapi értelemben vett „korszerűség”-en – a mindennapi életben léleképítő módon legyen időszerű.

Szeretném egy egyedi műalkotásban – „csodakönyv”-ben – összegezni mindazt az élményt, amit Visegrád természeti és kulturális közege nekem jelent.

Szeretnék ennek, mint egyfajta márka-esszenciának alapján tárgyakat alkotni, amelyek jelenvalóvá teszik az életünket körülvevő szépséget.

Szeretném a meditatív alkotás helyét újra megfogalmazni és átélhetőségét közkinccsé tenni.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
  • Félegyházi Zsuzsanna portfólió

    2021.07.03 04:33:11

    A portfoliómban szereplő, válogatott munkáimmal azt az alkotás- és szemléletmódot szeretném bemutatni, aminek jegyében az elkövetkező időben is foglalkozni...