Spischák Dávid Áron
zeneművészet
Bemutatkozó

1980-ban születtem Budapesten. Gyerekként és kamaszként többször költöztem Magyarországról Németországba és vissza, így Németországban is érettségiztem, utána az erlangeni Friedrich-Alexander-Univertität-en (Friedrich-Alexander-Universität-Erlangen-Nürnberg) tanultam kilenc szemeszteren át zenetudományt és művészettörténetet. Ezután Norvégiában a trondheimi egyetem (NTNU - Trondheim) zenetudományi szakán folytattam a tanulmányaimat és főleg az előadói képességemre összpontosítottam basszusgitáron és nagybőgőn.

2006 óta élek ismét Budapesten és a zenei képességeimen túl a nyelvtudásomat is szeretem használni, hiszen beszélek németül, angolul és norvégul. 2017-ben summa cum laude MA diplomát szereztem Selmecbányán a Jan Albrecht Zeneakadémián előadóművész és zeneelmélet szakon.

Négy éve a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont munkatársa voltam, ahol a munkám legfontosabb része a kutatás volt, számos különféle témában volt alkalmam nemzetközi konferencián előadást tartani és publikálni. Legutóbbi előadásom és dolgozatom a nemrég előkerült Liszt kéziratok egyikét, Mosonyi Gyászmenetét tárgyalja.

Egy éve a az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. zenei szerkesztője vagyok, pedagógiai kiadások és az Új Liszt-Összkiadás egyik felelős szerkesztőjeként.

Zenészként is aktív vagyok, több formáció munkájában veszek részt basszusgitárosként és nagybőgősként. Az aktív zenélés tanulmányaim kezdete óta kisér és több európai színpadon felléptem már a legkülönbözőbb felállású és stílusú zenei formációkkal.

Németországban három évig játszottam az erlangeni egyetem Zenetudományi Intézetének Dissonanzentrio nevű triojában. Ezzel a formációval rögtönzésközpontú saját szerzeményeket adtunk elő, melyekben alkalmaztuk azokat a zeneszerzési technikákat, amiket tanulmányaink során ismerhettünk meg.

Budapesten a saját jazz kvartettemet, a Spischak David Quartet-et vezetem, mely szinte kizárólag az én szerzeményeimet adja elő.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.