Spischák Dávid Áron
zeneművészet
Bemutatkozó

1980-ban születtem Budapesten. Gyerekként és kamaszként többször költöztem Magyarországról Németországba és vissza, így Németországban is érettségiztem, utána az erlangeni Friedrich-Alexander-Univertität-en (Friedrich-Alexander-Universität-Erlangen-Nürnberg) tanultam kilenc szemeszteren át zenetudományt és művészettörténetet. Ezután Norvégiában a trondheimi egyetem (NTNU - Trondheim) zenetudományi szakán folytattam a tanulmányaimat és főleg az előadói képességeimre összpontosítottam basszusgitáron és nagybőgőn.

2006 óta élek ismét Budapesten és a zenei képességeimen túl a nyelvtudásomat is szeretem használni, hiszen beszélek németül, angolul és valamenyit még norvégul is. 2017-ben kitűnő MA diplomát szereztem Selmecbányán a Jan Albrecht Zeneakadémián előadóművész és zeneelmélet szakon.

Négy évig a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont munkatársa voltam, ahol a munkám legfontosabb része a kutatás volt, számos különféle témában volt alkalmam nemzetközi konferencián előadást tartani és publikálni. Legutóbbi előadásom és dolgozatom a közelmúltban felfedezettt Liszt kéziratok egyikét, Mosonyi Gyászmenetét tárgyalja.

Két éven át az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. zenei szerkesztője voltam, pedagógiai kiadások és az Új Liszt-Összkiadás egyik felelős szerkesztőjeként.

Előadóművészként is aktív vagyok, több formáció munkájában veszek részt basszusgitárosként és nagybőgősként. Az aktív zenélés tanulmányaim kezdete óta kisér és több európai színpadon felléptem már a legkülönbözőbb felállású és stílusú zenei formációkkal. Budapesten a saját jazz kvartettemet, a Spischak David Quartet-et vezetem, mely első sorban az én szerzeményeimet adja elő.

A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíj programja keretein belül Trautsch Károly életének biografikus feldolgozása, szerzeményeinek, nagybőgőiskolájának katalogizálása, szerkesztése, kiadása a célom egy négykötetes Trautsch Károly Összkiadásban az eredeti kéziratok alapján.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Spischak David - portfólió

  2021.10.11 05:04:08

  Spischak Dávid – szakmai portfólió Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. (2018 – 2020) Beosztás: Zenei szerkesztő Liszt Ferenc Emlékmúzeum...
Hírek, események
 • Trautsch Károly kéziratai

  2021. 10. 25.
  zeneművészet
  Kezdetét vette Trautsch Károly autográf kottáinak kategorizálása, katalogizálása és feldolgozása.