Spischák Dávid Áron
zeneművészet
Bemutatkozó

1980-ban születtem Budapesten. Gyerekként és kamaszként többször költöztem Magyarországról Németországba és vissza, így Németországban is érettségiztem, utána az erlangeni Friedrich-Alexander-Univertität-en (Friedrich-Alexander-Universität-Erlangen-Nürnberg) tanultam kilenc szemeszteren át zenetudományt és művészettörténetet. Ezután Norvégiában a trondheimi egyetem (NTNU - Trondheim) zenetudományi szakán folytattam a tanulmányaimat és főleg az előadói képességeimre összpontosítottam basszusgitáron és nagybőgőn.

2006 óta élek ismét Budapesten és a zenei képességeimen túl a nyelvtudásomat is szeretem használni, hiszen beszélek németül, angolul és valamenyit még norvégul is. 2017-ben kitűnő MA diplomát szereztem Selmecbányán a Jan Albrecht Zeneakadémián előadóművész és zeneelmélet szakon.

Négy évig a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont munkatársa voltam, ahol a munkám legfontosabb része a kutatás volt, számos különféle témában volt alkalmam nemzetközi konferencián előadást tartani és publikálni. Legutóbbi előadásom és dolgozatom a közelmúltban felfedezettt Liszt kéziratok egyikét, Mosonyi Gyászmenetét tárgyalja.

Két éven át az Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. zenei szerkesztője voltam, pedagógiai kiadások és az Új Liszt-Összkiadás egyik felelős szerkesztőjeként.

Előadóművészként is aktív vagyok, több formáció munkájában veszek részt basszusgitárosként és nagybőgősként. Az aktív zenélés tanulmányaim kezdete óta kisér és több európai színpadon felléptem már a legkülönbözőbb felállású és stílusú zenei formációkkal. Budapesten a saját jazz kvartettemet, a Spischak David Quartet-et vezetem, mely első sorban az én szerzeményeimet adja elő.

A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíj programja keretein belül Trautsch Károly életének biografikus feldolgozása, szerzeményeinek, nagybőgőiskolájának katalogizálása, szerkesztése, kiadása a célom egy négykötetes Trautsch Károly Összkiadásban az eredeti kéziratok alapján.

Iskolák
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Jelenlegi munkahely
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Lakcím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Levelezési cím
Ez az adat nem- vagy csak regisztrált felhasználók számára nyilvános.
Portfóliók (1)
 • Spischak David - portfólió

  2021.10.11 05:04:08

  Spischak Dávid – szakmai portfólió Editio Musica Budapest Zeneműkiadó Kft. (2018 – 2020) Beosztás: Zenei szerkesztő Liszt Ferenc Emlékmúzeum...
Hírek, események
 • Gondolatok és ötletek Trautsch Károly Összkiadás publikálási lehetőségeivel kapcsolatban

  2022. 04. 30.
  zeneművészet
  Gondolatok és ötletek Trautsch Károly Összkiadás publikálási lehetőségeivel kapcsolatban, avagy konstruktív és motiváló eszmecsere köztem és David Heyes között
 • Trautsch Károly származása és családi szálai

  2022. 03. 19.
  zeneművészet
  Trautsch Károly származásával és családi szálaival kapcsolatos érdekes, értékes és releváns információkra derül fény a kutatás során
 • Trautsch Károly gyakorlatai

  2021. 12. 24.
  zeneművészet
  Trautsch Károly kézirataiból gyakorolni az ő által komponált és összeállított tananyagot rendkívüli élmény
 • Trautsch Károly kéziratai

  2021. 10. 25.
  zeneművészet
  Kezdetét vette Trautsch Károly autográf kottáinak kategorizálása, katalogizálása és feldolgozása.