Gyakran ismételt kérdések

Regisztrációval kapcsolatos általános kérdések
Regisztrációval kapcsolatos technikai kérdések
Pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdések

Pályázási videósegédlet
Hogyan kell regisztrálni?

A regisztrációt az osztondij.mma-mmki.hu/register linken lehet megtenni. A regisztrációhoz az alábbi adatokat kell megadnia:

A regisztráció érvényesítéséhez visszaigazoló e-mailt küldünk az Ön által megadott címre. Kérjük, nyissa meg a levelet és kövesse az ott leírt utasításokat. Kérjük, ellenőrizze a Spam vagy Junk mappákat is.

Hogyan tudom feltölteni a pályázatkezelő felületre az adataimat?

A regisztráció érvényesítéséhez kapcsolódó visszaigazolást követően Ön a belépés menüpontban tud bejelentkezni, a korábban megadott e-mail cím és jelszó megadásával. A belépést követően az adatlapom menüpontban találja meg az adatlap szerkesztése menüpontot, itt kell megadnia az Önre vonatkozó szükséges adatokat.

Az adatait az elmentés funkcióval tudja rögzíteni a felületen.

Hogyan tudom a regisztrációm / adatlapom adatait módosítani?

Amennyiben már van az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet pályázatkezelő felülete által jóváhagyott érvényes regisztrációja, úgy az adatok módosítását a Felhasználói Fiókján keresztül teheti meg az adatlapom menüponton belül az adatlap szerkesztése opció alatt.

2019. augusztus 31-én töltöm be az 50-ik életévemet. Beadhatom-e pályázatomat a Magyar Művészeti Akadémia művészeti ösztöndíjhoz kapcsolódó pályázati felhívására?

A Magyar Művészeti Akadémia 2019-2022. évekre szóló művészeti ösztöndíjára minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező magánszemély pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig (2019. szeptember 1.) már betöltötte 18. életévét, de még nem töltötte be 50. életévét. Az Ön esetében ez sajnos azt jelenti, hogy nem nyújthat be pályázatot.

Határon túli pályázóként hogyan és hol igényelhetek magyar adóazonosító jelet és magyar adóazonosító kártyát?

A magyar adóhatóságtól kell igényelnie. (nav.gov.hu/nav/kapcsolat)

Megadhatom a művésznevem névként?

Nem, a személyi azonosító okmányban szereplő teljes név megadása szükséges.

Lakcímnélküliként regisztrálhatok?

Nem.

A lakcímkártyámon külföldi cím szerepel lakóhelyként, így regisztrálhatok?

Igen, határon túli magánszemélyként nyújthat be regisztrációt.

Nincs meg az adóazonosító kártyám, de tudom az adószámom, milyen irattal igazolhatom?

A magyar adóhatóság által kiállított, aláírással és pecséttel ellátott "Igazolás adóazonosító jelről" dokumentum feltöltésével.

Hogyan tudok belépni a felületre a regisztrációt követően?

A regisztrációt követően egy visszaigazoló e-mail-t kap az Ön által megadott e-mail címre. A visszaigazoló e-mail-ben meg kell erősítenie a regisztrációs szándékát (ezt az e-mail-ben küldött linkre történő kattintással tudja elvégezni). Ezután már beléphet a felületre az Ön által korábban megadott e-mail cím és jelszó segítségével.

Hogyan tudok több lapot egy file-ba tömöríteni?

Amennyiben az Ön által használt digitalizálási eljárással nem lehetséges több digitalizált oldalt egyetlen PDF állományként elmenteni, használja erre a célra az ingyenes combinepdf.com on-line alkalmazást.

Hova fordulhatok a pályázathoz kapcsolódó kérdéseimmel?

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos észrevételekkel, kérdésekkel e-mailben és telefonon egyaránt 2019. április 26. péntek 14.00 óráig fordulhatnak az MMA MMKI munkatársaihoz az alábbi elérhetőségeken: telefon: +36 30 785 5595; e-mail: palyazat2019@mma-mmki.hu. Telefonos ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9-14 óráig áll rendelkezésre, e-maileket 9-16 óra között folyamatosan fogadunk és válaszolunk meg.

Mi a pályázat benyújtásának feltétele?

Támogatási kérelmet (pályázatot) benyújtani kizárólag az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének pályázatkezelő felülete által rendszeresített adatlapon, elektronikus úton lehet. A pályázat benyújtásának feltétele a pályázó azonosítását biztosító – az MMA művészeti ösztöndíj pályázatkezelő felületén, az ott meghatározott feltételeknek megfelelően történő – regisztráció. Kérdéseiket és észrevételeiket kérjük, hogy írják meg az palyazat2019@mma-mmki.hu e-mail címre. A regisztrációt a következő linken tudják megtenni: osztondij.mma-mmki.hu/register.

Hol tudok pályázati adatlapot kitölteni a felhasználói fiókban?

A pályázati adatlap kitöltését nem a felhasználói fiókból tudja elkezdeni, hanem a regisztráció és a személyes adatlap kitöltését követően, az adott pályázati felhívás leírása mellett található jelentkezés a pályázatra gombra kattintva.

Honnan értesülök a pályázat elbírálásáról?

A pályázatokat a Magyar Művészeti Akadémia Elnöke által felkért pályázati döntőbizottság 2019. július 22-ig bírálja el. A döntésről a pályázók a döntést követő 15 munkanapon belül, felhasználói fiókjukon keresztül kapnak értesítést.

Ha támogatott lett a pályázat, mikor kapok szerződést?

A döntést követően az MMA Titkársága készíti el az ösztöndíj-szerződéseket. A szerződések elkészítésének ütemezése során elsősorban az ösztöndíj program kezdő időpontját vesszük figyelembe, a szerződéskötés időpontja minden ösztöndíj-szerződés esetében 2019. szeptember 1.

Előnyt jelent-e, ha mentort kérek fel pályázati programomhoz kapcsolódóan?

Ha a pályázó megítélése szerint szakmai-művészeti programja mentori támogatást igényel, akkor a program végigkövetését vállaló mentort javasolhat. Ez azonban automatikusan nem jelent semmilyen többletpontot vagy előnyt a bírálat szempontjából. Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy olyan pályázók esetében, akiknél (pl. fiatal, alkotói, kutatói pályájuk elején lévő pályázók) indokolt lehet egy tapasztalt szakember mentorként történő közreműködése, a bírálók ezt a szempontot is mérlegelni fogják, s a mentor rendelkezésre állását pozitív tényezőként kezelhetik.

Ha egy zenekar tagjaként pályázok, mire kell figyelnem a zenekarral kapcsolatos adatszolgáltatás során?

Amennyiben egy zenekar művészeként, de egyéni művészeti fejlődése érdekében pályázik, úgy a zenekar tagjairól és magáról a zenekarról csak olyan és annyi adatot kell szolgáltatnia, ami eddigi művészeti pályafutásához és ösztöndíjas programjának megvalósításához szorosan kapcsolódik.

Más a helyzet akkor, ha a pályázati munkaterv megvalósulása valamely alkotóközösség, művészeti csoport, formáció tevékenységének eredményességétől – jelen esetben az Ön zenekara eredményességétől - függ. Ebben az esetben ugyanis a zenekarban részt vevő valamennyi személynek – a munkaterv, az elérni kívánt célok tekintetében egymással összefüggő –, önálló (egyéni) pályázatot kell benyújtania, s mindegyiküknek egy, a pályázatkezelő felületen található nyilatkozatot is ki kell tölteni.

Ha egy négytagú művészeti csoport minden tagja pályázik valamely alkotóközösség, művészeti csoport, formáció tevékenységének eredményessége érdekében, de csak egy tag esetében születik pozitív bírálat, mi lesz a csoport esetében releváns bírálat és döntés?

Összefüggő pályázatokról lévén szó, a döntést abszolút módon befolyásolja a művészeti csoport mindegyik tagjának az egyéni bírálata. Az adott esetben egyénileg is csak akkor születhet pozitív döntés, ha a művészeti csoport összes tagja elnyeri az ösztöndíjat.

Képzőművészként tervezek pályázni, de témám iparművészeti területet is érint. Megjelölhetek-e több művészeti területet is a pályázati adatlapomban?

Igen, kérjük ugyanakkor, hogy a Munkatervben legyen szíves jelezni a művészeti területek Önt illető prioritását.

Az adatlap kitöltésekor felsőfokú végzettséget jelöltem meg, de jelenleg még nem áll rendelkezésemre az oklevél. Gondot jelent ez a pályázat formai bírálatánál?

Igen. A végzettséget igazoló dokumentum másolatát digitális formában kell feltölteni a pályázatkezelő felületre. Mivel a pályázaton való részvétel nincs felsőfokú végzettséghez kötve, javasoljuk, hogy a rendelkezésére álló okirat szerinti legmagasabb végzettséget válassza ki és jelölje be a pályázatkezelő felületen.

Hogyan tudom feltölteni a szükséges dokumentumokat a pályázás folyamán?

Az Ösztöndíjas a pályázáskor csatolandó mellékleteket és a portfóliót az Adatlapom menüpont alatt tudja feltölteni a saját felületére, a pályázatra jelentkezés során pedig a már feltöltött dokumentumok közül tudja kiválasztani a célnak megfelelő fájlt.

A mellékleteket word formátumban is csatolhatom?

Nem. A mellékleteket saját kezű hitelesítéssel, aláírással kell feltölteni a pályázatkezelő felületre. Kérjük, hogy csak és kizárólag pdf formátumban legyenek szívesek ilyen jellegű dokumentumokat feltölteni.

Hogyan kell hitelesíteni a kötelezően csatolandó dokumentumokat?

Kérjük, hogy a szakmai munkatervet és a szakmai önéletrajzot nyomtassa ki, majd írja alá és szkennelje be. A pdf formátumba elmentett dokumentumot kell feltöltenie a pályázatkezelő felületre, a megadott helyen.

A végzettséget, szakképzettséget, művészeti, szakmai elismeréseket igazoló dokumentumok saját kezűleg hitelesített másolatára (emellett benyújthatók további, a pályázó eredményeit, tevékenységét alátámasztó dokumentumok is saját kezűleg hitelesített másolati formában) saját kézzel kell ráírni az alábbi szöveget: „A másolat az eredetivel mindenben megegyezik” A hitelesítés akkor érvényes, ha a szöveg mellett dátum és aláírás is szerepel.

Kérjük, hogy többoldalas dokumentum esetén minden egyes oldalt legyen szíves a fenti módon hitelesíteni.

Az így hitelesített dokumentumokat kell pdf formátumban beszkennelni és feltölteni a pályázatkezelő felületre, a megadott helyen.

Az ösztöndíj összegét mire lehet költeni? Kell Önöknek számlákat benyújtani vagy szabad felhasználású a havonta megkapott összeg?

Az MMA művészeti ösztöndíj célja programszerű, három évre szóló − alkotó és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése.

A művészeti ösztöndíjat havi bérszámfejtés keretében, három éven keresztül folyósítjuk az azt elnyerő pályázónak, cserébe természetesen elvárjuk a pályázat keretében vállalt művészeti/ kutatási program megvalósulását. Az ösztöndíj természetesen szabad felhasználású.

Milyen témával pályázhatok az MMA 2019-2022 évekre vonatkozó művészeti ösztöndíjának elnyerése érdekében?

A pályázati felhívást követően beérkezett észrevételek és a pályázatot kiíró Magyar Művészeti Akadémia tagozatai által egybegyűjtött akadémikusi téma-javaslatok alapján, a témaválasztás megkönnyítése végett a Magyar Művészeti Akadémia az alábbi témákat javasolja a tisztelt pályázók figyelmébe. A pályázóknak a benyújtott pályázati munkatervben kell jelezniük a tagozati javaslat-listáról történő témakiválasztás tényét.

Kérhetek-e szakmai ajánlólevelet az MMA rendes vagy levelező akadémikusától?

Az MMA levelező és rendes tagjai ugyan ki vannak zárva a pályázatból, de szakmai ajánlólevelet természetesen adhatnak olyan pályázóknak, akik megfelelnek a felhívásnak.

Miért ütközhet problémába a munkaterv / ütemterv begépelése?

A rendszer nem támogatja a máshonnan átemelt szövegek beillesztését. A munkaterv / ütemterv-szöveg beírásnál a wordben szerkesztett szövegek formázásához a Sublime Text program használatát ajánljuk, vagy kérjük, hogy gépeljék be a szöveget a szövegdobozba.

Mit értenek pontosan portfólió alatt?

Portfólió alatt egy művész legjobb alkotásait bemutató, reprezentatív gyűjteményt értünk. Portfólióját kérjük, hogy pdf formátumban, szerkesztett formában legyen szíves feltölteni, linken keresztül (szöveges dokumentumba beszúrva) videó és hanganyagokat is belefűzhet.

Mit jelent az adatvédelmi beállításokban a „Senki nem láthatja” lehetőség?

Amennyiben az Ösztöndíjas ezt a lehetőséget választja, úgy ebben az esetben az Ön által megadott adatokhoz a pályázatkezelő felület adminisztrátorán és az adott pályázatot bíráló személyeken kívül más nem férhet hozzá.

Gondot jelent-e, ha pályázatom benyújtásának idején – esetlegesen az ösztöndíj elnyerése esetén az ösztöndíjas időtartamon belül – más művészeti ösztöndíjat is elnyerek?

Más művészeti ösztöndíj megléte vagy elnyerése nem jelent kizáró okot. Kötelező jelleggel elvárjuk ugyanakkor, hogy a szerződéskötéskor fennálló, valamint az ösztöndíj folyósításának időszakában elnyert további ösztöndíjról, alkotói támogatásról, doktori, posztdoktori képzéshez kapott támogatásról, annak jellegéről, céljáról, mértékéről és tartalmáról a további ösztöndíjas- illetve támogatotti jogviszony létrejöttétől számított 8 napon belül tájékoztassa az MMA MMKI-t.

A pályázat benyújtásának határideje pontosan mit takar?

A pályázat beadásának határideje esetében a 2019. április 30. 23:59:59 szerveridő szerint értendő.