Gyakran ismételt kérdések

letöltés PDF formában

Regisztrációval kapcsolatos általános kérdések
Regisztrációval kapcsolatos technikai kérdések
Pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdések
Hogyan kell regisztrálni?

A regisztrációt az osztondij.mma-mmki.hu/register linken lehet megtenni.

A regisztrációhoz az alábbi adatokat kell megadnia:

 • Család- és keresztnév: hivatalos okiratban szereplő név;
 • E-mail cím: olyan e-mail címet adjon meg, amelyen keresztül a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetével való kommunikációt folytatni kívánja, ezért kérjük, hogy az e-mail cím esetleges későbbi változását azonnal jelezze az palyazat2021@mma-mmki.hu e-mail címen! (Ezek a levelek egyes levelezőrendszereknél néha a kéretlen levél (spam) mappába kerülhetnek, kérjük erre is legyen figyelemmel.);
 • Jelszó megadása: a rendszer csak olyan jelszót fogad el, amely nagy- és kisbetűt, számot és írásjelet egyszerre tartalmaz (pl. Jelszavas_Palyazo1234);

A regisztráció érvényesítéséhez visszaigazoló e-mailt küldünk az Ön által megadott címre. Kérjük, nyissa meg a levelet és kövesse az ott leírt utasításokat. Kérjük, ellenőrizze a Spam vagy Junk mappákat is.

Hogyan tudom feltölteni a pályázatkezelő felületre az adataimat?

A regisztráció érvényesítéséhez kapcsolódó visszaigazolást követően Ön a belépés menüpontban tud bejelentkezni, a korábban megadott e-mail cím és jelszó megadásával. A belépést követően az adatlapom menüpontban találja meg az adatlap szerkesztése menüpontot, itt kell megadnia az Önre vonatkozó szükséges adatokat.

 • Család- és keresztnév: hivatalos okiratban szereplő név;
 • Születési név: születési anyakönyvi kivonatban szereplő név;
 • Anyja neve: hivatalos okiratban szereplő név;
 • Születési hely, ideje: hivatalos okiratban szereplő adat;
 • Állandó lakcím, ország: hivatalos okiratban (lakcím kártya) szereplő ország;
 • Irányítószám, település, közterület, házszám: hivatalos okiratban (lakcím kártya) szereplő cím;
 • Levelezési cím (elérhetőség): abban az esetben kell kitölteni, ha eltér az állandó lakcímtől;
 • Adóazonosító jel: adóazonosító kártyán található, 10 számjegyből álló szám;
 • TAJ szám (társadalombiztosítási azonosító jel): TAJ kártyán található, 9 számjegyből álló szám;
 • Bemutatkozó: rövid, maximum 2000 karakterből álló pályázói bemutatkozó szöveg;
 • Szakmai adatok: a legördülő opciók közül válassza ki az Önre vonatkozó legmagasabb iskolai végzettség kategóriáját, adja meg a munkahelyének vagy annak az oktatási intézménynek a nevét, ahol éppen dolgozik vagy tanul;
 • Díjak, ösztöndíjak: sorolja fel a művészeti területén korábban Önnek ítélt díjakat, ösztöndíjakat, az odaítélés időpontjával együtt

Az adatait az elmentés funkcióval tudja rögzíteni a felületen.

Hogyan tudom a regisztrációm / adatlapom adatait módosítani?

Amennyiben már van az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet pályázatkezelő felülete által jóváhagyott érvényes regisztrációja, úgy az adatok módosítását a Felhasználói Fiókján keresztül teheti meg az adatlapom menüponton belül az adatlap szerkesztése opció alatt.

2021. február 8. után töltöm be az 50-ik életévemet. Beadhatom-e pályázatomat a Magyar Művészeti Akadémia művészeti ösztöndíjhoz kapcsolódó pályázati felhívására?

A Magyar Művészeti Akadémia 2021-2024. évekre szóló művészeti ösztöndíjára minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező magánszemély pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig (2021. szeptember 1.) már betöltötte 18. életévét, de a pályázat kiírása időpontjáig (2021. február 8.) még nem töltötte be 50. életévét. Így Önnek nincs lehetősége leadni a pályázatát.

Határon túli pályázóként hogyan és hol igényelhetek magyar adóazonosító jelet és magyar adóazonosító kártyát?

A magyar adóhatóságtól kell igényelnie. (nav.gov.hu/nav/kapcsolat)

Megadhatom a művésznevem névként?

Nem, a személyi azonosító okmányban szereplő teljes név megadása szükséges.

Lakcímnélküliként regisztrálhatok?

Nem.

A lakcímkártyámon külföldi cím szerepel lakóhelyként, így regisztrálhatok?

Igen, határon túli magánszemélyként nyújthat be regisztrációt.

Nincs meg az adóazonosító kártyám, de tudom az adószámom, milyen irattal igazolhatom?

A magyar adóhatóság által kiállított, aláírással és pecséttel ellátott "Igazolás adóazonosító jelről" dokumentum feltöltésével.

Hogyan tudok belépni a felületre a regisztrációt követően?

A regisztrációt követően egy visszaigazoló e-mail-t kap az Ön által megadott e-mail címre. A visszaigazoló e-mail-ben meg kell erősítenie a regisztrációs szándékát (ezt az e-mail-ben küldött linkre történő kattintással tudja elvégezni). Ezután már beléphet a felületre az Ön által korábban megadott e-mail cím és jelszó segítségével.

Hogyan tudok több lapot egy file-ba tömöríteni?

Amennyiben az Ön által használt digitalizálási eljárással nem lehetséges több digitalizált oldalt egyetlen PDF állományként elmenteni, használja erre a célra az ingyenes combinepdf.com on-line alkalmazást.

Hova fordulhatok a pályázathoz kapcsolódó kérdéseimmel?

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos észrevételekkel, kérdésekkel e-mailben és telefonon egyaránt 2021. március 18. csütörtök 14.00 óráig fordulhatnak az MMA MMKI munkatársaihoz az alábbi elérhetőségeken: Telefon: +36 30 785 5595; e-mail: palyazat2021@mma-mmki.hu. Telefonos ügyfélszolgálatunk hétfőtől péntekig 9-14 óráig áll rendelkezésre, e-maileket 9-16 óra között folyamatosan fogadunk és válaszolunk meg.

Mi a pályázat benyújtásának feltétele?

Támogatási kérelmet (pályázatot) benyújtani kizárólag az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének pályázatkezelő felülete által rendszeresített adatlapon, elektronikus úton lehet. A pályázat benyújtásának feltétele a pályázó azonosítását biztosító – az MMA művészeti ösztöndíj pályázatkezelő felületén, az ott meghatározott feltételeknek megfelelően történő – regisztráció. Kérdéseiket és észrevételeiket kérjük, hogy írják meg az palyazat2021@mma-mmki.hu e-mail címre. A regisztrációt a következő linken tudják megtenni: osztondij.mma-mmki.hu/register.

Hol tudok pályázati adatlapot kitölteni a felhasználói fiókban?

A pályázati adatlap kitöltését nem a felhasználói fiókból tudja elkezdeni, hanem a regisztráció és a személyes adatlap kitöltését követően, az adott pályázati felhívás leírása mellett található "Jelentkezés a pályázatra" gombra kattintva.

Hol találom a pályázati azonosítómat?

A pályázat kitöltésének megkezdése után szükséges egy mentést elvégezni, ezután a címsorban található „Irányítópult” fülre kattintva, a „Pályázatok” cím alatt megjelenik az „Azonosító”. Ez a betű- és számkombináció alkotja az Ön Pályázati azonosítóját. A letöltött Formanyomtatványokba ezt a kódot szükséges bemásolnia.

Honnan értesülök a pályázat elbírálásáról?

A pályázatokat a Magyar Művészeti Akadémia Elnöke által felkért pályázati döntőbizottság 2021. június 30-ig bírálja el. A döntésről a pályázók a döntést követő 15 munkanapon belül, felhasználói fiókjukon keresztül kapnak értesítést.

Ha támogatott lett a pályázat, mikor kapok szerződést?

A döntést követően az MMA Titkársága készíti el az ösztöndíj-szerződéseket. A szerződések elkészítésének ütemezése során elsősorban az ösztöndíj program kezdő időpontját vesszük figyelembe, a szerződéskötés időpontja minden ösztöndíj-szerződés esetében 2021. szeptember 1.

Előnyt jelent-e, ha mentort kérek fel pályázati programomhoz kapcsolódóan?

Ha a pályázó megítélése szerint szakmai-művészeti programja mentori támogatást igényel, akkor a program végigkövetését vállaló mentort javasolhat. Ez azonban automatikusan nem jelent semmilyen többletpontot vagy előnyt a bírálat szempontjából. Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy olyan pályázók esetében, akiknél (pl. fiatal, alkotói, kutatói pályájuk elején lévő pályázók) indokolt lehet egy tapasztalt szakember mentorként történő közreműködése, a bírálók ezt a szempontot is mérlegelni fogják, s a mentor rendelkezésre állását pozitív tényezőként kezelhetik.

Ha egy zenekar tagjaként pályázok, mire kell figyelnem a zenekarral kapcsolatos adatszolgáltatás során?

Amennyiben egy zenekar művészeként, de egyéni művészeti fejlődése érdekében pályázik, úgy a zenekar tagjairól és magáról a zenekarról csak olyan és annyi adatot kell szolgáltatnia, ami eddigi művészeti pályafutásához és ösztöndíjas programjának megvalósításához szorosan kapcsolódik.

Más a helyzet akkor, ha a pályázati munkaterv megvalósulása valamely alkotóközösség, művészeti csoport, formáció tevékenységének eredményességétől – jelen esetben az Ön zenekara eredményességétől - függ. Ebben az esetben ugyanis a zenekarban részt vevő valamennyi személynek – a munkaterv, az elérni kívánt célok tekintetében egymással összefüggő –, önálló (egyéni) pályázatot kell benyújtania, s mindegyiküknek egy, a pályázatkezelő felületen található nyilatkozatot is ki kell tölteni.

Ha egy négytagú művészeti csoport minden tagja pályázik valamely alkotóközösség, művészeti csoport, formáció tevékenységének eredményessége érdekében, de csak egy tag esetében születik pozitív bírálat, mi lesz a csoport esetében releváns bírálat és döntés?

Összefüggő pályázatokról lévén szó, a döntést abszolút módon befolyásolja a művészeti csoport mindegyik tagjának az egyéni bírálata. Az adott esetben egyénileg is csak akkor születhet pozitív döntés, ha a művészeti csoport összes tagja elnyeri az ösztöndíjat.

Képzőművészként tervezek pályázni, de témám iparművészeti területet is érint. Megjelölhetek-e több művészeti területet is a pályázati adatlapomban?

Igen, kérjük ugyanakkor, hogy a Munkatervben legyen szíves jelezni a művészeti területek Önt illető prioritását.

Az adatlap kitöltésekor felsőfokú végzettséget jelöltem meg, de jelenleg még nem áll rendelkezésemre az oklevél. Gondot jelent ez a pályázat formai bírálatánál?

Igen.

A végzettséget igazoló dokumentum másolatát digitális formában kell feltölteni a pályázatkezelő felületre. Mivel a pályázaton való részvétel nincs felsőfokú végzettséghez kötve, javasoljuk, hogy a rendelkezésére álló okirat szerinti legmagasabb végzettséget válassza ki és jelölje be a pályázatkezelő felületen.

Hogyan tudom feltölteni a szükséges dokumentumokat a pályázás folyamán?

Az Ösztöndíjas a pályázáskor csatolandó mellékleteket és a portfóliót az „Adatlapom” menüpont alatt tudja feltölteni a saját felületére, a pályázatra jelentkezés során pedig a már feltöltött dokumentumok közül tudja kiválasztani a célnak megfelelő fájlt.

A mellékleteket word formátumban is csatolhatom?

Kizárólag a Szakmai Munkaterv dokumentum tölthető fel word formátumban. A dokumentum aláírására, akkor kerül sor, ha a pályázó elnyerte a 2021-2024 évekre szóló Művészeti Ösztöndíjat. Kérjük, hogy az egyéb mellékleteket pdf vagy jpg formátumban legyenek szívesek feltölteni.

Hol találom a formanyomtatványokat?

A következő lépések segítségével tudja megtalálni az adott dokumentumokat: jobb felső sarokban "Regisztráció" szükséges, ha már korábban megtörtént a regisztráció, akkor "Belépés"-re kattintva be tud jelentkezni. Ezután a címsorban található "Pályázati felhívások" fülre kattintva, az utolsó (MMKI-Ö-21 , a 4. pályázat) pályázatot szükséges megnyitni, és teljesen a lap aljára görgetni és ott az utolsó cím a "Letölthető állományok", ezen belül érheti el a keresett dokumentumokat.

Az ösztöndíj összegét mire lehet költeni? Kell Önöknek számlákat benyújtani vagy szabad felhasználású a havonta megkapott összeg?

Az MMA művészeti ösztöndíj célja programszerű, három évre szóló − alkotó és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése.

A művészeti ösztöndíjat havi bérszámfejtés keretében, három éven keresztül folyósítjuk az azt elnyerő pályázónak, cserébe természetesen elvárjuk a pályázat keretében vállalt művészeti/ kutatási program megvalósulását. Az ösztöndíj természetesen szabad felhasználású.

Kérhetek-e szakmai ajánlólevelet az MMA rendes vagy levelező akadémikusától?

Az MMA levelező és rendes tagjai ugyan ki vannak zárva a pályázatból, de szakmai ajánlólevelet természetesen adhatnak olyan pályázóknak, akik megfelelnek a felhívásnak.

Mit értenek pontosan portfólió alatt?

Portfólió alatt egy, a művész legjobb alkotásait bemutató, reprezentatív gyűjteményt értünk. Portfólióját kérjük, hogy pdf formátumban, szerkesztett formában legyen szíves feltölteni, linken keresztül (szöveges dokumentumba beszúrva) videó és hanganyagokat is belefűzhet.

Mit jelent az adatvédelmi beállításokban a „Senki nem láthatja” lehetőség?

Amennyiben az Ösztöndíjas ezt a lehetőséget választja, úgy ebben az esetben az Ön által megadott adatokhoz a pályázatkezelő felület adminisztrátorán és az adott pályázatot bíráló személyeken kívül más nem férhet hozzá.

Gondot jelent-e, ha pályázatom benyújtásának idején – esetlegesen az ösztöndíj elnyerése esetén az ösztöndíjas időtartamon belül – más művészeti ösztöndíjat is elnyerek?

Más művészeti ösztöndíj megléte vagy elnyerése nem jelent kizáró okot. Kötelező jelleggel elvárjuk ugyanakkor, hogy a szerződéskötéskor fennálló, valamint az ösztöndíj folyósításának időszakában elnyert további ösztöndíjról, alkotói támogatásról, doktori, posztdoktori képzéshez kapott támogatásról, annak jellegéről, céljáról, mértékéről és tartalmáról a további

ösztöndíjas- illetve támogatotti jogviszony létrejöttétől számított 8 napon belül tájékoztassa az MMA MMKI-t.

A pályázat benyújtásának határideje pontosan mit takar?

A pályázat beadásának határideje esetében a 2021. március 22. 23:59:59 szerveridő szerint értendő.