A 2023/24-es évadtól a Pesti Magyar Színház tagja lesz Kisfaludy Zsófia

2023. 08. 01.
színházművészet
Pesti Magyar Színház
A színházhoz való csatlakozás kapcsán készült vele az alábbi interjú. Zsófi többek között olyan előadásokban lesz látható, mint A muzsika hangja, A kincses sziget, a Madagaszkár és a Harisnyás Pippi.

Kisfaludy Zsófia – „Az előadásokon keresztül minél több fiatalt szeretnék megszólítani, hiszen ők a jövő generációja…”

A 2023/2024-es Varázslat évadában több tehetséges művész is csatlakozott színházunkhoz. Kisfaludy Zsófia az ország számos színházában kápráztatta már el a nézőket. Soprontól, Győrön keresztül egészen Budapestig alakított már ikonikus szerepeket. Szeptembertől pedig a Magyar Színház Nagyszínpadán káprázat el mindenkit csodálatos hangjával és játékával!

Zsófia többek között olyan előadásainkban lesz látható, mint A muzsika hangja, A kincses sziget, a Madagaszkár és a Harisnyás Pippi. A színházhoz való csatlakozás kapcsán beszélgettünk a fiatal színésznővel tervekről és vágyakról.

Hogyan találkoztál először a Magyar Színházzal?

Több mint 15 évvel ezelőtt itt láttam a Vámpírok bálja premierjét és nagyon megfogott. Olyannyira, hogy akkor szerettem bele a musical műfajába, pedig akkor még marketingesnek készültem. Aztán az évek során jó pár rendkívül színvonalas előadást láttam a Magyar Színházban. Két kedvencem a Valahol Európában és A muzsika hangja.

A következő évadtól a Magyar Színház társulatát erősíted. Hogyan jött a felkérés?

Az elmúlt 3 évben a Soproni Petőfi Színház tagja voltam, illetve korábban is sokat játszottam vidéken és külföldön, főleg Győrben meg Németországban. Nagyon szerettem volna már Budapestre jönni, mivel itt nőttem fel, itt él a családom, a barátaim, a párom. Viszont csak olyan színházba mentem volna, ahol minőségi előadásokat játszanak mind zenés, mind prózai műfajban, úgyhogy nagyon örültem, amikor adódott a lehetőség, hogy a Pesti Magyar Színházhoz szerződhessek.

Milyen érzések vannak benned a csatlakozással kapcsolatban?

A társulat nagy részével még nem dolgoztam együtt, így izgatottan várom a közös munkát. 11 éve vagyok a pályán, Sopron előtt mindenhol vendégművészként voltam jelen, de budapesti társulathoz még nem tartoztam. Kíváncsi vagyok, miben más ez, mint a vidéki lét.

Milyen kihívásokra számítasz?

Egyrészt, nyilván szeretnék jó szerepeket játszani, másrészt, remélem, hogy a tantermi színházas tapasztalataimat a Magyar Színházban tovább bővíthetem. Ugyanis, az MMA ösztöndíjprogram keretén belül idén mutattam be a Hangulatfüggvények című, saját szerkesztésű rendhagyó irodalomórámat, amit a gimnazistákkal együtt és én is nagyon élveztem.

Mi a célod, amit a következő évadban szeretnél elérni?

Az előadásokon keresztül minél több fiatalt szeretnék megszólítani, hiszen ők a jövő generációja és remélem, hogy -immár a Pesti Magyar csapatának tagjaként- én is hozzá tudok majd járulni ahhoz, hogy a fiatalok megszeressék az irodalmat, a művészeteket és fontos legyen számukra, hogy később önállóan is járjanak színházba.

Forrás: https://pestimagyarszinhaz.hu/kisfaludy-zsofia-az-eloadasokon-keresztul-minel-tobb-fiatalt-szeretnek-megszolitani-hiszen-ok-a-jovo-generacioja/

 • Színészmesterség - színész a színpadon - - - Beszédtechnika & Színpadi mozgás & Ének & Színészmesterség - - - Michael Chekhov Acting Technique®

  2024. 02. 17., 09:00:00 — 2024. 03. 03., 21:30:00
  színházművészet
  Az intenzív kurzus elvégzése során egy-egy monológon keresztül teremtheti meg mindenki karaktere egyedi atmoszféráját. A folyamat a képzelet és a mozgás tudatos alkalmazására épül, amely az élet bármely más területén is alkalmazható eszközzé válik (nem csak színpadi körülmények között).
 • ÚRISTEN, ZENE IS LESZ! - KOVÁCS MARCI ÉS A SZAKÉRTŐK KONCERTJE

  2024. 01. 13., 19:00:00 — 2024. 01. 13., 22:00:00
  színházművészet
  Megannyi Mohácsi-előadás + 13 muzsikus + 78 színész + 1000 néző = 1 Kovács Marci & a Szakértők - koncert a Vígszínházban.
 • Danubia 30

  2023. 12. 30., 19:30:00 — 2023. 12. 30., 22:30:00
  zeneművészet
  Harminc évnyi zenei utazás, ünnep, összefoglalás és egyben programismertetés a következő harminc évre - ez a Danubia Zenekar születésnapi koncertje.
 • Bágyi Balázs New Quartet koncert Balatonfüreden

  2023. 12. 21., 19:00:00 — 2023. 12. 21., 22:00:00
  zeneművészet
  A koncerten az együttes "Decade" című lemezanyaga hangzik el
 • Kripta - monológszínház műhelybemutató

  2023. 12. 19., 19:30:00 — 2023. 12. 19., 20:15:00
  színházművészet
  Mi lenne, ha csak 3 percre is, de visszatérhetnénk, hogy elmondjunk mindent, ami fontos volt - a halálunk előtt?! - Edgar Lee Masters: A Spoon River-i holtak c. műve alapján