A minusplus tervezte Shapr3D az Év Design Irodája

2022. 04. 14.
építőművészet
Budapest
Irodabővítés a CAD fejlesztés magyar fenegyerekének arculati elemei és az applikáció egyedi karakterei. A Shapr3D-ben minden fehér alapon kezdődik, ahol hangsúlyos elemként jelennek meg a kontúros felületek, az extrudált formák, a forgástestek és az Escher-ihlette logó pszeudo-terei

Az extravagáns tervezéstörténet a Covid-19 miatt lezárt Budapesten kezdődött 2020 márciusában, amikor a gyorsan növő Shapr3D csapat kinőtte az addigi irodáját és a bővítés mellett döntött. A tervező Minusplus célja a szükséges alapterületi és funkcionális bővítéssel együtt egy olyan, a brand értékeit bemutatni képes, önazonos irodabelső kialakítása volt, amely az ingatlanpiacon egyedülálló, felismerhető és beazonosítható.

A tervezés két szálon indult: az alaprajzi és funkcionális kialakítást a későbbi működési mód elemzése, míg a design elveket, formakészletet, a színeket a Shapr3D applikáció vizuális nyelvezete határozta meg. A következő feladat az egykor az épület homlokzatáért feláldozott nyakatekert alaprajzok belakása volt.

Az irodarészek közötti forgalom egy kiemelt útvonalon fut: a színében kiemelt burkolati sáv fölött rózsaszín kábeltálca vonala vezeti a szemet. Az élénk kék lobby tere mellett a korábbi labirintust kiegyenesítettük, a közlekedő immár az új szuperszínes multifun téren át vezet a régi irodatérbe. A multifun egy konyha-étkező-közösségi tér és egy nagy tárgyaló is egyben, ami a sokféle különböző működési módot kiszolgáló hibrid berendezést kapott. A lobby mellett a szükséges zárt irodák és tárgyalók kezelik a minimális külső forgalmat.

A munkaállomásokat a homlokzatok mellett helyeztük el, míg az alaprajzok mélyében a tárgyalók vannak. Ezek egyedi belső ablakaikon át néznek a homlokzatok felé. A belső közlekedő melletti átmeneti irodatérben kompakt tárgyalófülkéket helyeztünk el, az így rétegzett alaprajzi felosztás pedig a munkavállalók és munkacsoportok egyedi igényeinek megfelelően támogatja mind a privát, mind a közösségi munkamódot. Az irodában tehát minden eszköz adott, hogy a felhasználó intuitívan választhasson a térhasználati megoldások közül, legyen az egy egy- vagy négyszemélyes meeting box vagy egy gyors brainstorming a multifunban. Kézre áll, mint maga a software.

Az irodaterek belső megjelenése a működési módot tükrözi: a munkavégzés tereiben nyugodt, monokróm (fekete-fehér) elemek segítik a fókuszált munkát, míg a közösségi terek élénk színekkel dobják fel a mindennapokat. A Shapr3D iroda tehát nem öncélú bútor-bemutatóterem, hanem egy egyedi megoldásokkal személyre szabott munkakörnyezet. A design fókusza a felhasználói élmény, melyben minden belsőépítészeti elem, szín és forma a Shapr3D applikációt idézi meg. Így lesz a belsőépítészet valódi interface, az app és a felhasználó érintkezési felülete.

https://azevirodaja.hu/nevezok/48685

 • Művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázat 2023–2026

  2026. 01. 01.
  művészetelmélet
  Idén már hatodik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia.
 • Piros Orr szakmai nap

  2023. 10. 14.
  zeneművészet
  A Piros Orr Bohócdoktorok első szakmai konferenciája
 • A tánc és gesztusa - Tánc, mint nonverbális nyelv & Mihail Chekhov Acting Technique®

  2023. 04. 28., 12:00:00 — 2023. 04. 29., 18:30:00
  színházművészet
  A kurzus a mozdulatok kifejezőerejével, kivitelezésük technikai hátterével foglalkozik a táncművészet formanyelvén keresztül valamint a Mihail Csehov technika gyakorlatain keresztül annak atmoszféra, gesztus és karakterformáló lehetőségeivel.
 • COLLAB - Az ARTÉR és a MET fotóművészeinek kiállítása

  2023. 04. 14., 18:00:00 — 2023. 05. 13., 18:00:00
  film- és fotóművészet
  A Budapest FotóFesztivál keretében megrendezett COLLAB című kiállítás két alkotócsoport, az Artér Művészeti Egyesület és az Elektrogáfiai Társaság fotóművészeit szólította meg a közös bemutatóra a Magdolna Udvar Művészeti Galériában.
 • Beethoven-est

  2023. 04. 13., 18:00:00 — 2023. 04. 13., 19:00:00
  zeneművészet
  A koncerten elhangzó művek Beethoven három különböző arcát igyekszik bemutatni, meghatározó korszakainak hegedűre és zongorára írt művein keresztül. Beethoven hegedű- és zongoraszonátái a klasszikus zene leghíresebb kompozíciói közé tartoznak.