Átadták a 2022-es Art is Business Díjakat

2022. 12. 15.
művészetelmélet
Budapest
December 14-én negyedik alkalommal és öt kategóriában adták át a vállalati és művészeti világ összekapcsolódásait díjazó elismerését, az Art is Business Díjat.

Negyedik alkalommal és öt kategóriában adták át az ország egyetlen vállalati és művészeti világ összekapcsolódásait díjazó elismerését, az Art is Business Díjat. A díjazottak azok a felelősen és értékalapon gondolkodó magánemberek és vállalatok voltak idén is, akik komolyan közösséget vállaltak a művészeti piac szereplőivel és különböző motivációk mentén működtek velük együtt. Az idei alkalommal Dinyés Dániel karmester, zeneszerző, Dr. Vasas Norbert, a Győri Balett mecénása, a BMW Group Magyarország és a KMPG érdemelték ki Ábel Tamás üvegművész alkotását.  A kétévente meghirdetett kulturális turizmus díj kategóriájában Pécs vihette haza az elismerést.

A 2019-óta működő Art is Business egy tudásmegosztáson alapuló közösségi platform, amely lehetőséget teremt együttműködések létrejöttére a forprofit és a művészeti szereplők között. Képzéseket, tanfolyamokat szervez, médiumot üzemeltet, projekteket hoz létre és nemzetközi szakembereket hoz el Magyarországra annak érdekében, hogy a művészeti világ üzleti gondolkodása kialakulhasson és a szereplők másként tekintsenek a stratégia alkotásra és a menedzsmenti építkezésre. Ezek mellett pedig a vállalati szektor művészet iránti nyitottságát és érzékenyítését tűzte zászlajára, hogy minél több és értékesebb közös projekt indulhasson el.

2019-ben először ítélték oda az Art is Business Díjakat, akkor is öt kategóriában. A vállalati kategóriákban minden esetben maguk a cégek küldhetik el a pályázataikat, amelyben kifejthetik a kulturális elképzeléseket, lépéseiket és felmutathatják, milyen stratégia mentén gondolkodnak az együttműködésekről. A mecénás kategóriában a művészeti szektor szereplői jelölhetik azokat a magánembereket, akikről úgy vélik, sokat segítenek nekik bármilyen formában az adott évben, vagy akár hosszútávon. A Fidelio magazinnal közös díj a Kulturális mecénás kategóriája, amelyben a médium olyan művészeket terjeszt fel a kuratóriumnak, akik saját erejükből támogatják a saját kulturális közegüket. 2020 óta kétévente adják át a Kulturális turizmus díjat, amely kimondottan azoknak a településeknek jár, akik stratégiai szinten gondolkodnak a művészeti és kulturális értékeikkel.

A 2022-es díjazottak:

Vállalati díj: BMW Group Magyarország - VIDEO

Vállalati és művészeti projekt: KPMG – Come as you are kiállítás - VIDEO

Fidelio – Kulturális mecénás: Dinyés Dániel zeneszerző, karmester - VIDEO

Forprofit mecénás: Dr. Vasas Norbert, a Győri Balett támogatója - VIDEO

Kulturális turizmus: Pécs – VIDEO

További információ: www.artisbusiness.hu

 • Művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázat 2023–2026

  2026. 01. 01.
  művészetelmélet
  Idén már hatodik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia.
 • Piros Orr szakmai nap

  2023. 10. 14.
  zeneművészet
  A Piros Orr Bohócdoktorok első szakmai konferenciája
 • A tánc és gesztusa - Tánc, mint nonverbális nyelv & Mihail Chekhov Acting Technique®

  2023. 04. 28., 12:00:00 — 2023. 04. 29., 18:30:00
  színházművészet
  A kurzus a mozdulatok kifejezőerejével, kivitelezésük technikai hátterével foglalkozik a táncművészet formanyelvén keresztül valamint a Mihail Csehov technika gyakorlatain keresztül annak atmoszféra, gesztus és karakterformáló lehetőségeivel.
 • A portréfestő Gerzson - kiállítás a Kőrösi Galáriában

  2023. 04. 18., 18:00:00 — 2023. 05. 10., 18:00:00
  művészetelmélet
  A magyar piktúra történetében egyedülálló az a portrégyűjtemény, amelyet2023. április 18-tól láthatnak az érdeklődők a Kőrösi Galériában. Gerzson Pál műveit azt absztrakt formavilág jellemzi, mégis visszatért a figurális ábrázoláshoz, és közel száz portrét készített barátairól.
 • COLLAB - Az ARTÉR és a MET fotóművészeinek kiállítása

  2023. 04. 14., 18:00:00 — 2023. 05. 13., 18:00:00
  film- és fotóművészet
  A Budapest FotóFesztivál keretében megrendezett COLLAB című kiállítás két alkotócsoport, az Artér Művészeti Egyesület és az Elektrogáfiai Társaság fotóművészeit szólította meg a közös bemutatóra a Magdolna Udvar Művészeti Galériában.