Elkészült a legújabb egyedi fajátszótér terve az Őrségbe

2020. 12. 20.
építőművészet
Őriszentpéter, Siskaszer
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága felkérésére teljesült a legújabb, fekete gólya tematikára épülő, egyedi rönkjátszótér részletes terve, amelynek kivitelezését az Ilona-malom Műhely vállalta

A játszótér tematikáját a hazánkban fokozott védettséget élvező és viszonylag alacsony számban előforduló fekete gólya ihlette, amely az Őrségben is honos. A  helyszín közvetlen szomszédságában található egy madártani ösvény, valamint a Harmatfű Erdei Iskola, amely ismeretterjesztő szerepet tölt be az iskolás korosztálynál. Az Igazgatóság kívánsága volt, hogy a játszótér tematikája valamilyen módon kapcsolódjon a helyi jellegzetességekhez, így terveztem meg ezt a hatalmas, mászható-játszható madár alakú szobrot és az őt körülvevő, főként szabálytalan farönkökből és kötelekből improvizált mászóelemeket. Ezt a fekete gólya fészekrakó szokása ihlette, ugyanis főként erdők mélyén, gallyakból építkezik, amely elem felnagyítva kiváló játéklehetőségeket nyújt. A játszótér második felét pedig a madár életének másik legkedvesebb élőhelye, a folyóvizekkel és tavakkal teli vidék ihlette, ahol, főként halak formájában, a táplálékát szerzi.
A gyermekek így nemcsak kölső szemlélői, de egy hatalmas, mozgással összekötött élmény átélőivé válnak, így marad meg bennük a tudás hosszú távra, így fejlődik testük és idegrendszerük megfelelő mértékben a rendkívül diverz testmozgásnak köszönhetően, amit e sokszínű tér nyújt.  

A játszótér kivitelezése előreláthatólag 1-2 éven belül lezajlik majd az Ilona-malom Műhely, egyedi fajátszótéerek építésével foglalkozó cég által.

A terv minden EU-s  biztonsági előírásnak megfelel, és minőségi alapanyagokból készül majd.

 • Kihirdetésre került a 2021. évi MMA Művészeti Ösztöndíjprogram nyerteseinek névsora

  2024. 08. 31.
  Kihirdették a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) művészeti ösztöndíj pályázatának 100 új nyertesét. Idén 15-szörös túljelentkezés mellett rekordszámú, közel 1600 művész vett részt a hároméves művészeti alkotómunkát támogató pályázaton, amelyet immár negyedik alkalommal hirdettek meg.
 • Virágzó Hagyomány szakmai versenyei

  2021. 11. 27., 13:12:00 — 2021. 06. 08., 13:12:00
  népművészet
  A Bartók Táncegyüttes szakmai versenyei novemberben kerülnek megrendezésre
 • The Ceramics Bible, magyar vonatkozással

  2021. 09. 21.
  iparművészet és tervezőművészet
  A The Ceramics Bible Következő kiadása magyar keramikussal (is) az oldalain.
 • TALÁLKOZÁS

  2021. 09. 01., 10:00:00 — 2021. 10. 10., 19:00:00
  iparművészet és tervezőművészet
  TALÁLKOZÁS címmel nyílik kiállítás az 52. Eukarisztikus kongresszus tiszteletére.
 • Az Ébredés című zenés némajáték a Művészetek Völgye műsorán

  2021. 07. 24.
  színházművészet
  Marofka Mátyás első rendezése, az Ébredés című újcirkuszi-vizuális színházi produkció, a Művészetek Völgyében lesz látható.