Hír Elkészült az Elvarázsolt Zeneakadémia hangjáték szövegkönyve

2020. 04. 15.
színházművészet
Elkészült az Elvarázsolt zenekar című és az Elvarázsolt Operaház című 20 részes rádiószínház folytatása, egyben az "Elvarázsolt" trilógia befejező része, az Elvarázsolt Zeneakadémia hangjáték.

„Az elvarázsolt Zeneakadémia” című hangjáték a mesejáték trilógia befejező része. Emma és Ábel, a már jól ismert testvérpár egyre cseperedik. Maguk is tanulnak már hangszeren játszani, Emma zongorázik, Ábel fuvolázik. Sokat járnak szüleikkel hangversenyre a  budapesti Zeneakadémiára. Minden egyes alkalommal ámulatba ejti őket a csodálatos épület, az egyedülálló orgona és az Európa talán legszebb hangversenyterme. Minden hangverseny-látogatást izgalommal várnak, mert ilyenkor mindig találkozhatnak régi kedves barátaikkal, a hangszerekkel, és persze a Karmesterpálcával. Legutóbbi találkozásuk alkalmával nagy ígéretet tett a Karmesterpálca nekik. Egy igazi meglepetést tartogat, olyat, amire álmukban sem gondolnának. Emma és Ábel már járatosak a zene, a hangszerek, az operák birodalmában. Itt az ideje ezeket az ismereteket megkoronázni. A Karmesterpálca az egyik legnagyobb meglepetéssel lepi meg a gyerekeket. Körbevezeti őket a Zeneakadémia legeldugottabb zugaiba is, mindenről eszébe jut egy izgalmas történet, a gyerekek bebarangolhatják az egész Zeneakadémiát, s közben természetesen beleshetnek azokba a tantermekbe is, ahol maga Kodály Zoltán, Bartók Béla, Dohnányi Ernő is tanított. A legnagyobb magyar zeneszerzőkön kívül minden teremben új meglepetés várja a fiatalokat, más-más zeneművel ismerkedhetnek meg ( Mozart, Beethoven, Haydn, Bach, Vivaldi, Händel, Chopin, Liszt, Erkel, Csajkovszkij, Wagner, Grieg, Rachmaninov, Verdi, Puccini),  s ami a lényeg, ezúttal a Karmesterpálca a zeneszerzők lelkeit varázsolja elő. A zeneszerzők maguk mesélnek az alkotásról, életükről, a korról, amiben éltek s minden egyébről, ami a gyerekek hasznára lehet a későbbiekben. A hangjáték természetesen a klasszikus szerzők leghíresebb műveivel is megismerteti a gyerekeket. A utolsó részében váratlan vendég érkezik a gyerekekhez: Kurtág György. Ő jelenti a múlt és a jelen közti hidat.

 • Művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázat 2023–2026

  2026. 01. 01.
  művészetelmélet
  Idén már hatodik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia.
 • Piros Orr szakmai nap

  2023. 10. 14.
  zeneművészet
  A Piros Orr Bohócdoktorok első szakmai konferenciája
 • V. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Akadémia

  2023. 08. 31., 00:00:00 — 2023. 09. 05., 23:59:00
  zeneművészet
  Ötödik alkalommal rendezik meg a New Millennium Nemzetközi Akadémiát Budapesten 2023. augusztus 31-e és szeptember 5-e között.
 • Fast Forward Program alkotótábor fiatal filmeseknek

  2023. 08. 07., 15:40:00 — 2023. 08. 16., 15:40:00
  film- és fotóművészet
  FFP alkotótábor fiatal filmeseknek - A Nemzeti Filmintézet idén nyáron Terényben szervezi meg Fast Forward Programjának alkotótáborát. A dokumentumfilmes csoport mentora Zurbó Dorottya filmrendező.
 • "Cantare, suonare" Régi Zene Akadémia

  2023. 07. 10., 17:00:00 — 2023. 07. 16., 22:00:00
  zeneművészet
  Barokk fuvola kurzus