My Imaginary Land

2022. 12. 01., 18:03:00 — 2022. 12. 23., 18:03:00
képzőművészet
Faur Zsófi galéria
Csoportos kiállítás

Sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves partnerét a My Imaginary Land című csoportos kiállításra, melynek megnyitóját december 1-jén, este 7 órakor tartjuk.

Elvont térben lebegő absztrakt jelek és geometrikus formák, vászonra álmodott organikus világok és örvénylő mélységükkel berántó üvegtárgyak – ez a felsorolás épp annyira jellemezhetne egy félig elfeledett álmot, mint a Faur Zsófi Galéria új tárlatát. Az egybeesés nem véletlen, hiszen az álom, képzelet és tudatalatti témakörei régóta fennálló művészeti toposzok, melyekből számos generáció merített inspirációt. A My Imaginary Land című kiállítás 13 alkotója is, ki-ki a maga módján, követte ezt a hagyományt, és megpróbálta saját médiumán keresztül vizualizálni az elméjében született fiktív tájakat, szereplőket és eseményeket. Ugyan az alkotások intuitív, befelé figyelő jellegéből sugárzik a szubjektív illúziókeltés faktora, a végeredmény hátborzongatóan ismerősnek hat mindenki számára. Az eltérő művészi hangok harmóniájában maga az emberi képzelet elevenedik meg, amely most átlépve a vízió határait, fizikai testet ölt a galéria falai között.
Bár a bemutatott munkák látszólag csak a metafizikai dimenzióból származnak és arról rendeltetettek mesélni, a helyzet ennél komplikáltabb. Ahogy a képzelet a valóságból gyúrja át teremtményeit, úgy a 13 művész praxisában is beazonosíthatók olyan anyagok, formák és realitás-magvak, amelyek tagadhatatlanul a mindennapi világból származnak. Következésképpen, a kiállításban megtörik a valós és valótlan, kint és bent választóvonala, így új egzisztenciális távlatok nyílnak meg előttünk. Az igazi feltétlenül igaz? - az alkotók által pedzegetett filozófiai kérdésfelvetés arra sarkallja a látogatókat, hogy újra gondolják mindazt, amit eddig megkérdőjelezés nélkül követtek. Így valamilyen szinten a képzeletre hárul a feladat, hogy a törött valóságot helyreállítsa.

Kiállító művészek:

Bartl József
Benyovszky-Szűcs Domonkos
Borkovics Péter
Forrai Ferenc
Galambos Tamás
Gábor Áron
Haraszty István Édeske
Horváth Lóczi Judit
Konkoly Gyula
Lukoviczky Endre
Misch Ádám
Romvári Márton
Szolnoki Szabolcs

 • Művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázat 2023–2026

  2026. 01. 01.
  művészetelmélet
  Idén már hatodik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia.
 • Piros Orr szakmai nap

  2023. 10. 14.
  zeneművészet
  A Piros Orr Bohócdoktorok első szakmai konferenciája
 • A tánc és gesztusa - Tánc, mint nonverbális nyelv & Mihail Chekhov Acting Technique®

  2023. 04. 28., 12:00:00 — 2023. 04. 29., 18:30:00
  színházművészet
  A kurzus a mozdulatok kifejezőerejével, kivitelezésük technikai hátterével foglalkozik a táncművészet formanyelvén keresztül valamint a Mihail Csehov technika gyakorlatain keresztül annak atmoszféra, gesztus és karakterformáló lehetőségeivel.
 • A portréfestő Gerzson - kiállítás a Kőrösi Galáriában

  2023. 04. 18., 18:00:00 — 2023. 05. 10., 18:00:00
  művészetelmélet
  A magyar piktúra történetében egyedülálló az a portrégyűjtemény, amelyet2023. április 18-tól láthatnak az érdeklődők a Kőrösi Galériában. Gerzson Pál műveit azt absztrakt formavilág jellemzi, mégis visszatért a figurális ábrázoláshoz, és közel száz portrét készített barátairól.
 • COLLAB - Az ARTÉR és a MET fotóművészeinek kiállítása

  2023. 04. 14., 18:00:00 — 2023. 05. 13., 18:00:00
  film- és fotóművészet
  A Budapest FotóFesztivál keretében megrendezett COLLAB című kiállítás két alkotócsoport, az Artér Művészeti Egyesület és az Elektrogáfiai Társaság fotóművészeit szólította meg a közös bemutatóra a Magdolna Udvar Művészeti Galériában.