NEMZETKÖZI ELISMERÉS

2023. 01. 12.
építőművészet
Ljubjana, ECLAS Konferencia
Az MMA-Kutatás lezárásaként megszületett kéziratra és annak módszertani tartalmára ítélte oda a ECLAS - Európai Tájépítész Iskolák Szövetsége ezt a rangos díjat éves konferenciáján.

A Tájépítészeti-, Településtervezési és Díszkertészeti kar egyetemi docense, dr. Eplényi Anna kapta idén az ECLAS, az Európai Tájépítész Iskolák Szövetségének „Outstanding TEducator” díját, amelyet személyesen a Ljubjanai Éves Konferencián vett át Ellen Fetzer elnökasszonytól. A szervezet több mint 50 európai intézményt foglal magába, ahol tájépítész-mérnöki képzés folyik. Eplényi Anna 2009 óta a MATE (megelőzően a BCE, SZIE) oktatója, korábban az Év Oktatója, Kar Kiváló Dolgozója, az Év Tájépítésze verseny különdíjasa, a GYIK-Műhely Alapítvány vezetője, valamint a Magyar Rajztanárok Országos Szövetségének főtitkára; 7 könyv, és közel 100 publikáció szerzője a kertművészet – vizuális oktatás –, és terepművészet terén. Díját a Kortárs Terepművészet – Tájszobrászat terén végzett 4 éves, MMA-Kutatásának eredményeiért kapta, valamint a kreatív, inspiráló tájépítészeti rajzoktatás terén végzett nemzetközi oktatói munkájáért. “Hereby we offer Anna Eplényi the ECLAS Outstanding Teacher Award, because in the last 4 years she set a new approach to combine landscape architecture with landforms, terrain modelling and earth forms in an artistic way. These new education methods help student to express their ideas, personal visions in an artistic way, while their spatial skills are also developing at the same time. Anna’s other aim is to use various inspirations, to combine the modelling with sketching-tasks: pictures, plans, maps, sections, views and text in one inclusive composition. This complex way should be in one’s mind to become a good landscape designer.

 • Művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázat 2023–2026

  2026. 01. 01.
  művészetelmélet
  Idén már hatodik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia.
 • Piros Orr szakmai nap

  2023. 10. 14.
  zeneművészet
  A Piros Orr Bohócdoktorok első szakmai konferenciája
 • A tánc és gesztusa - Tánc, mint nonverbális nyelv & Mihail Chekhov Acting Technique®

  2023. 04. 28., 12:00:00 — 2023. 04. 29., 18:30:00
  színházművészet
  A kurzus a mozdulatok kifejezőerejével, kivitelezésük technikai hátterével foglalkozik a táncművészet formanyelvén keresztül valamint a Mihail Csehov technika gyakorlatain keresztül annak atmoszféra, gesztus és karakterformáló lehetőségeivel.
 • A portréfestő Gerzson - kiállítás a Kőrösi Galáriában

  2023. 04. 18., 18:00:00 — 2023. 05. 10., 18:00:00
  művészetelmélet
  A magyar piktúra történetében egyedülálló az a portrégyűjtemény, amelyet2023. április 18-tól láthatnak az érdeklődők a Kőrösi Galériában. Gerzson Pál műveit azt absztrakt formavilág jellemzi, mégis visszatért a figurális ábrázoláshoz, és közel száz portrét készített barátairól.
 • COLLAB - Az ARTÉR és a MET fotóművészeinek kiállítása

  2023. 04. 14., 18:00:00 — 2023. 05. 13., 18:00:00
  film- és fotóművészet
  A Budapest FotóFesztivál keretében megrendezett COLLAB című kiállítás két alkotócsoport, az Artér Művészeti Egyesület és az Elektrogáfiai Társaság fotóművészeit szólította meg a közös bemutatóra a Magdolna Udvar Művészeti Galériában.