OTTHONDESIGN

2022. 04. 06., 10:00:00 — 2022. 04. 10., 18:00:00
iparművészet és tervezőművészet
Hungexpo, 1101 Budapest, Albertirsai út 10.
OTTHONTEREMTÉSI SZAKKIÁLLÍTÁS

Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, a közép-kelet-európai régió vezető otthonteremtési kiállítási csokra, a CONSTRUMA / OTTHONDesign, az építőipar, épületgépészet és lakberendezési szakma szereplőinek kiváló lehetőséget kínál újra a legújabb fejlesztések, innovatív megoldások bemutatására HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Az áprilisi CONSTRUMA kiállítási csokorra bejelentkezett közel 400 cég 5 pavilonban várj a szakembereket, építkező, felújító végfelhasználókat. A kiállítók által felvonultatott újdonságok széles kínálata mellett konferenciák, workshopok, gyakorlati bemutatók, előadások várják az érdeklődőket.

A csokor egyik növekvő népszerűségű, rendkívül látványos területét öleli fel a design és a lakberendezés legnagyobb hazai szakkiállítása, a 2022-ben 10 éves OTTHONDesign.

Az OTTHONDesign az idén már 3 pavilonban kerül elhelyezésre, a D-ben a konyha, az E-ben a fürdőszoba és kapcsolódó témakörei, a B-ben pedig a bútor, melegburkolat, lakberendezés és design témakörök kapnak helyet.

A CONSTRUMA kiállítási csokron belül az OTTHONDesign lakásbelső kialakításának összes témakörét magában foglalja a bútoroktól a burkolatokon és a konyhatechnológián át a lakberendezési tanácsadásig. A legújabb hazai design trendek bemutatásáról a fiatal tervezők munkái gondoskodnak a Magyar Design standon. A kiállítás szakmai részét erősíti a FABUNIO – Magyar Fa- és Bútoripari Unió által szervezett konferencia és szakmai programok, bemutatók, valamint a Lakberendezők Országos Szövetsége által koordinált, új szakmai trendeket enteriőrök formájában bemutató projekt.

A CONSTRUMA csokor – benne az OTTHONDesign – az egyik motorja az ágazat fejlődésének: nem csak bemutatja az iparág újdonságait, de előrevetíti a fejlődési irányokat, segíti a szakembereket a tájékozódásban, szakmai képzésben. Koncentrált piac, kiváló lehetőség a szakmai feltöltődésre, üzletek kötésére. Fókuszban a digitalizáció, az innováció, a hatékonyságnövelés lesz.

KÖZÉPPONTBAN: DESIGN ÉS INNOVÁCIÓ

Az OTTHONDesign kiállítás a kezdetektől törekszik a legújabb hazai design trendek bemutatására, színvonalas termékkörök megjelenítésére. A kiállításon gyártók és nagy márkák képviselik magukat bemutatva legújabb fejlesztéseiket. A lakásbelső kialakításához felvonultatott magas színvonalú termékek mellett olyan programok várják a látogatókat, melyek máshol nem elérhetőek.

Annie Sloan Hungary workshop
45 percben megmutatják a márka forgalmazói a bútorfestés alapjait. A workshop során egy kis falra akasztható dekorációs táblát készíthetsz, melyen keresztül megismerheted:

 • az ecset- és festékkezelést,
 • a stencilezést, mint dekorációs technikát,
 • a waxok (viaszok) típusát és a waxolás technikáját,
 • és természetesen az Annie Sloan krétafestéket.

LOSZ Trendszigetek
Lakberendezők Országos Szövetsége az ergonómiát helyezi fókuszba. A látogatók három különböző pavilonban felépített tematikus standokon nemcsak az aktuális trendek és örökérvényű esztétikai normák jegyében fogant enteriőrökből, forradalmian új anyagok és korszerű megoldások sorából meríthetnek inspirációt, de a lakóterek megszervezésének sarkalatos ergonómiai szempontjairól is hasznos információkat szerezhetnek.
Bővebben: ITT

A trendszigeten INGYENES LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS is igénybe vehető, előzetes regisztráció alapján.

A kiállítás küldetése a kezdetektől (immár 10 éve), hogy a hazai design szakma számára platformot kínáljon a bemutatkozásához. A kiállítás szakmai részét erősíti minden évben a MAGYAR DESIGN stand, melynek anyaga egy teljes év designterméséből áll össze, számos alkotás itt debütál. A kiállítási tárgyak között prototípusok, kísérleti darabok és kisszériás vagy egyedi megrendelésre készülő bútorok, világítótestek, lakberendezési kiegészítők, dekorációs tárgyak szerepelnek. Minden évben több tucat designernek ad lehetőséget, hogy több tízezer látogató számára mutassa be termékeit. A Magyar Design stand miközben ízlést fejleszt, szemléletet formál, a nagyközönséghez közelebb hozza a magyar designt, a nemzetközi trendeket, a szakma számára pedig egy kiemelt találkozópont beszélgetésekkel színesítve. Az idén jubileumát ünnepli a design stand is, 10. alkalommal kerül összeállításra.
Bővebben: ITT

 • Művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázat 2023–2026

  2026. 01. 01.
  művészetelmélet
  Idén már hatodik alkalommal hirdeti meg művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát a Magyar Művészeti Akadémia.
 • Piros Orr szakmai nap

  2023. 10. 14.
  zeneművészet
  A Piros Orr Bohócdoktorok első szakmai konferenciája
 • V. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Akadémia

  2023. 08. 31., 00:00:00 — 2023. 09. 05., 23:59:00
  zeneművészet
  Ötödik alkalommal rendezik meg a New Millennium Nemzetközi Akadémiát Budapesten 2023. augusztus 31-e és szeptember 5-e között.
 • Fast Forward Program alkotótábor fiatal filmeseknek

  2023. 08. 07., 15:40:00 — 2023. 08. 16., 15:40:00
  film- és fotóművészet
  FFP alkotótábor fiatal filmeseknek - A Nemzeti Filmintézet idén nyáron Terényben szervezi meg Fast Forward Programjának alkotótáborát. A dokumentumfilmes csoport mentora Zurbó Dorottya filmrendező.
 • "Cantare, suonare" Régi Zene Akadémia

  2023. 07. 10., 17:00:00 — 2023. 07. 16., 22:00:00
  zeneművészet
  Barokk fuvola kurzus