Enyedi Gergely 2023 MMA Portfólió
2023.08.19 02:44:46


A középiskolai éveim alatt is több kamarazenei és szóló versenyen vettem részt, amik közül a 2013-as nemzetközi klarinétversenyt emelném ki. Ez a nagyszabású verseny, magas szintű, elismert zsűri előtt zajlott a szerbiai Szabadkán. Számos országból érkeztek versenyzők, de nekem így is sikerült a második helyet megszereznem.

Az egyetemi tanulmányaim alatt nagy szerepet kapott a zenekarokban való muzsikálás. Minden lehetőséget kihasználtam, több zenekarban állandó tag voltam. Ezáltal sok külföldi turnén vehettem részt. Ezek közül csak egy párat emelnék ki, kétszer voltam amerikai koncertkörúton, egyszer kínai fellépéssorozaton, és egy oroszországi turnén. 

A mesterdiplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem. Sokkal pezsgőbb zenei körökben volt lehetőségem mozogni, és az ország legjobb tanáraitól tanulhattam el a klarinétjáték fortélyait, mint például Dr. Szatmári Zsolt, Pálfi Csaba, Salamon György. 2022 tavaszán kiváló minősítésű diplomakoncertet adtam.

2020-21-ben a Köszönjük Magyarország! program keretében tizenöt koncertes sorozatot szerveztem. Ezek nagyrészt óvodai hangszerbemutatóval egybekötött zenés foglalkozások voltak gyerekeknek. Hatalmas élmény volt a legkisebb korosztállyal megismertetni a zenét és a hangszerek világát.

Rendszeresen kisegítek budapesti szimfonikus zenekarokbanmár 2020 óta.  Azóta lehetőségem volt a zeneirodalom legnagyobb darabjait játszani, neves karmesterekkel, mint például Olivér von Dohnányi, Kesselyák Gergely, Kovács János, Hámori Máté, Vajda Gergely, Medveczky Ádám, Káli Gábor, Farkas Róbert. 

Az aktív zenélés mellett fontos szerepet tölt be az életemben a tanári hivatás. Immáron hatodik éve tanítok zeneiskolában. Jelenleg a Józsefvárosi Zeneiskola AMI-ban vagyok félállású klarinéttanár. Nagyon foglalkoztat a zeneoktatás helyzete Magyarországon, minden lehetőséget próbálok kihasználni ennek jobbá tételére. A pályázatomban is nagy szerepet kap ez a téma. Mindig is érdekelt a kutatómunka, folyamatosan keresem a lehetőséget az ilyen jellegű munkákra.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a hobbim egyben a munkám is, amit a legnagyobb élvezettel csinálok.


Külső hivatkozások (videó, audió stb.)