Bihari Kristóf szakmai portfólió
2023.08.25 10:30:02


Szakmai munkásságomat nem csak kiegészíti, hanem szorosan összefonódik vele a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium (Kisképző) üveg szakosztályán pedagógusként végzett munkám. 2000-től kezdve tanítom a tanulókat a szakma alapjaira gyakorlati és elméleti tantárgyakon keresztül.

Elsődleges üvegformálásként tekintek a formába olvasztás és a különféle csiszolási technikák mellett az üvegfúvásra, amely a kezdetektől lenyűgöz, aminek élményét igyekszem átadni diákjainknak is.

Munkám során különféle kategóriájú üvegdíjak készítésével bíztak meg. Első nagyobb szabású díjam volt a Story-gáladÍj, legutóbbi pedig a Magyar Energiakereskedők Szövetségének Újságírói díja. Emellett néhány nagyszabású film díszleteihez is készítettem üvegtárgyakat, vagy részt vettem elkészítésükben.

Autonóm művészeti munkáim a kétezres évek közepétől készítem, elsősorban sík-komponálású üvegeket, amelyekben hangsúlyos grafikai elemként jelennek meg a különböző formájú levegő-zárványok.

2018-ban nyertem el az NKA egyéves önálló alkotói ösztöndíját, ennek keretében fejlesztettem tovább légzárványos plasztikáimnak készítési módszereit.

Az ösztöndíj végeztével folytattam a megkezdett kísérleteket és szabadabb kompozíciójú alkotások létrehozásába kezdtem.

Az elkészített plasztiákkal számos bel- és külföldi csoportos kiállításokon vettem részt.


Képek, állományok