Hungary L!ve Festival New York 2018 Portfólió
2021.08.13 11:16:13


Az első Hungary L!ve Festival New York bemutatása. 

2018. június 23. és 27. között került megrendezésre az első Hungary L!ve Festival New Yorkban, melyet egy washingtoni vendégjáték előzött meg június 18-án a Magyar Nagykövetség meghívására. Elsőként valósulhatott meg egy ekkora volumenű magyar színházi fesztivál New Yorkban. 

„Kell, hogy emlékezzünk, kell, hogy szembenézzünk történelmünkkel, közös múltunkkal, mert ez összeköt minket, és így egy nyelven tudunk szólni.“ Ez volt a legfontosabb üzenete a 2018-as Hungary L!ve Fesztiválnak, mely a közös magyar gyökerekre való emlékezés témája köré épült.

Az, hogy a világ egyik leggazdagabb kulturális kínálatával rendelkező városban a Fesztivál minden programja teltházzal zajlott bizonyítja, hogy a kezdeményezés sikerességét és hiánypótló mivoltát. 

A megvalósult esemény hatására a hazai szakma is felismerte annak a tudásnak az egyediségét, amelyet a szervezők hosszú évek munkája alatt szerzett tapasztalata jelent. Számos megkeresés érkezett azóta is arra vonatkozóan, hogy amerikai turnék, vendégjátékok lebonyolításában nyújtsunk segítséget magyar csapatoknak. A helyszínekkel kiépített kapcsolat és a piacspecifikus ismereteket (pl. helyi közönség elérésének módja, vízumügyintézés, bérlési rendszer) a szervezők örömmel osztják meg a magyar kulturális élet szereplőivel.

Mindezek bebizonyították, hogy kezdeményezésünk fontos, és általa egyre többen ismerik fel, hogy jelenleg Magyarországon magas színvonalú, értékes és kreatív színházi munka folyik, amire büszkék lehetünk, és amit meg kell mutatni a nagyvilágnak.


Képek, állományok