Weiner Sennyey Tibor
2019.09.17 10:55:55


Weiner Sennyey Tibor (Eger, 1981. május 10. –) magyar költő, író, műfordító, szerkesztő és utazó.

Több verses-, esszé-, novelláskötet, kisregény és dráma szerzője. Békássy Ferenc írásainak egybegyűjtője és életrajzának írója. 2019-ben nagy sikert aratott Hamvas Béláról szóló esszémonográfiája. A DRÓT főszerkesztője, ahol rendszeresen publikál közéleti, művészeti és irodalmi tárgyú cikkeket, ugyanott videó-blogot vezet. 2019 őszétől a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa.


Békássy Ferenc szövegeit gyűjtötte össze, gondozta, szerkesztette és kiadta. A kötetbe utószóként írott első teljes Békássy-életrajz Költő és huszár címmel 2009-ben nívódíjat kapott a Honvédelmi Minisztériumtól és a Magyar Írószövetségtől. A kötet után megtalálták Angliában Békássy Ferenc Noel Olivierhez írott leveleit, amit 2013-ban adtak ki, végül 2018 őszén a Magyar PEN Club kiadásában és Weiner Sennyey Tibor szerkesztésében és előszavával megjelent Békássy Ferenc összes műve című kötete.


2018-ban megjelent Magyar Buddha című kötete, amely további keleti kutatások eredményeit tartalmazó előadásokat és esszéket tartalmaz.


2019-ben jelent meg és egy hét alatt elfogyott Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve című esszékötete ez a tizenkettedik megjelent könyve.
Verseit, novelláit, esszéit rangos magyarországi és külföldi lapok is közölték. Novellái, esszéi és versei rendszeresen jelennek meg különböző irodalmi magazinokban és folyóiratokban.

Szentendrén él.


Képek, állományok