Weiner Sennyey Tibor
2019.09.17 10:55:55


Weiner Sennyey Tibor (Eger, 1981. május 10. –) magyar költő, író, műfordító, szerkesztő és utazó.

Több verses-, esszé-, novelláskötet, kisregény és dráma szerzője. Békássy Ferenc írásainak egybegyűjtője és életrajzának írója. 2019-ben nagy sikert aratott Hamvas Béláról szóló esszémonográfiája. A DRÓT főszerkesztője, ahol rendszeresen publikál közéleti, művészeti és irodalmi tárgyú cikkeket, ugyanott videó-blogot vezet. 2019 őszétől a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa.


Békássy Ferenc szövegeit gyűjtötte össze, gondozta, szerkesztette és kiadta. A kötetbe utószóként írott első teljes Békássy-életrajz Költő és huszár címmel 2009-ben nívódíjat kapott a Honvédelmi Minisztériumtól és a Magyar Írószövetségtől. A kötet után megtalálták Angliában Békássy Ferenc Noel Olivierhez írott leveleit, amit 2013-ban adtak ki, végül 2018 őszén a Magyar PEN Club kiadásában és Weiner Sennyey Tibor szerkesztésében és előszavával megjelent Békássy Ferenc összes műve című kötete.


2018-ban megjelent Magyar Buddha című kötete, amely további keleti kutatások eredményeit tartalmazó előadásokat és esszéket tartalmaz.


2019-ben jelent meg és egy hét alatt elfogyott Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve című esszékötete ez a tizenkettedik megjelent könyve.
Verseit, novelláit, esszéit rangos magyarországi és külföldi lapok is közölték. Novellái, esszéi és versei rendszeresen jelennek meg különböző irodalmi magazinokban és folyóiratokban.

Szentendrén él.


Külső hivatkozások (videó, audió stb.)

Képek, állományok