Szerkesztői tevékenység 2006–2022
2022.08.29 10:10:49


2006 óta dolgozom kiadói szerkesztőként. A Pro Die Könyvkiadóban zömmel pszichológiai, szociológiai és művészeti tárgyú kiadványokkal foglalkoztam. 2008-tól az Új Művészet folyóirat szerkesztője vagyok, és munkám során alkalmam nyílik a havonként megjelenő lap és annak online kiadása mellett a Kiadó könyveit is gondozni, illetve a lap életével kapcsolatos eseményeken aktívan részt venni.

Portfóliómban egy különösen nagy büszkeségre okot adó kiadványt – Tandori Dezső Szép Ernőről szóló könyvét – emeltem ki a korábbi munkáimból, az elmúlt évekből pedig a Typotex Kiadónak készített köteteket, valamint Konok Tamás önéletrajzát a konferenciákról és kerekasztal-beszélgetésekről készült dokumentumok és a megújult Új Művészet mellett.

A közelmúltban három kötet is megjelent képzőművészeti témában, amelynek felelős szerksztője voltam. Az Önarckép nyaklánccal című a Typotexnél, amely Martos Gábor műkereskedelemről szóló harmadik kötete, illetve két Új Művészet-kiadvány, az egyik Elekes Károly monográfiája, a másik Barabás Márton művészeti írásainak gyűjteményes kötete.


Képek, állományok