Bánki Flumen II. Kiállítási Katalógus
2023.08.19 12:55:28


Bánki Ákos legújabb munkáit bemutató Flūmen II. című kiállítás a művész harmadik önálló tárlataként kerül megrendezésre a K.A.S. Galériában. Bánki sorozatokban gondolkodik és a mostani kiállítás a 2019-ben, Barcelonában indult gondolat és gesztus érzéki folytatása.

Bánki sorozatai az anyag, a technika, a forma és a szín egymásra hatásának kísérletező folyamatai. A sorozatok elején felállított szabályrendszer keretei között a művész következetesen halad képről-képre, a teremtő ember szenvedésével járva az utat, melynek végén a festő a képeit katartikusan feloldja a szabályok alól A kiállítótérben az út stádiumainak lehetünk tanúi.

A festői folyamatban előrehaladva az újabb képeken a párhuzamosan vibráló színek feloldódnak, a felhígult anyaggal együtt egymásba tűnnek, megszűnnek a rétegek, megszűnik a tér és az idő, az eddig felállított festői rendszer felrobban. A folyamat befejezését három festmény, mint triptichon képviseli.

A K.A.S Galériában megrendezendő tárlaton Bánki Ákos több nagyméretű vászna mellett a sorozat részeként keletkezett kisebb festmények is helyet kapnak. A festő a kiállítás alkalmából jelenteti meg három lapos, tizenöt példányban készült szitamappáját is, melyet egyedi szitanyomat-sorozat is kísér.

A kiállítás megtekinthető: 2023. szeptember 16-ig!

Július 19. és szeptember 16. között a galéria nyári szünet miatt csak bejelentkezéssel látogatható!

K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
tel.: +36 20 986 8601
kasgaleria@gmail.com
instagram.com/kasgaleria
facebook.com/kasgaleria


Képek, állományok