zeneművészet

Hír

2023-08-31 17:31:00

Florida, London, Budapest

Alvise Pascucci, a Los Angeles Nemzetközi Liszt Verseny győztesének turnéja

Alvise Pascucci nyerte a 16. Los Angeles Nemzetközi Liszt Versenyt. Mielőtt a budapesti Liszt Ferenc Múzeum és Kutatóközpont meghívására Budapestre érkezett volna, fellépett a londoni Liszt Intézetben és az Amerikai Liszt Társaság floridai nemzetközi konferenciáján is.

Kapcsolódó személyek:

Az olasz származású Alvise Pascucci nyerte a 2022. évi Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Versenyt, aki a University of California, Santa Barbara zongoraművész szakának hallgatója. A versenyt követően három állomásos turnéra indult első helyezésének eredményeként. Első koncertjét Floridában adta az Amerikai Liszt Társaság konferenciáján a Palm Beach Atlantic University-n május 21-én. Műsorán Schubert-Liszt teljes Schwanengesang ciklusa szerepelt, mely a május 25-i londoni koncerten is nagy sikert aratott. Londonban a Liszt Intézet látta vendégül a művészt, majd a turné Budapesten zárult a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban május 27-én egy teltházas matinékoncert keretében. Az eredeti Schubert dalok szövege angol és magyar nyelven került kinyomtatásra, hogy a közönség követhesse a liszti zongoraművek eredeti schuberti dramaturgiáját.

https://concert.lisztacademy.hu/all-programs/2023-05-27-alvise-pascucci-winner-of-los-angeles-international-liszt-competition-11689