Hír

2023-05-28 12:00:00

MÜPA Budapest

Bebek juhász kincse - bábos meseelőadás

A Pereputty Együttes Bebek juhász kincse című bábos meseelőadásásnak bemutatójára május 28-án került sor, a MÜPA gyereknapi rendezvényének keretében.

Gyereknapon - ami idén pünkösdvasárnapra esett - került bemutatásra a Pereputty együttes és Napra-forgó Hagyománypedagógia Műhely új bábos meseelőadása, a Bebek juhász kincse a MÜPÁ-ban.

Az előadás egy felvidéki eredetmondára épül, ami 7 vár - Fülek, Szádvár, Csetnek, Szanda, Pelsőc, Torna, Krasznahorka - felépülésének csodás történetét mondja el.

A történet közben megismerheti a közönség a pásztorélet hagyományait, nehézségeit is. A kihajtást, a tavaszi és nyári időszakot, amit a legelőn töltöttek, valamint az őszi behajtás, számadás szokásait is. Az interaktív, bábos történetet Szabóné Kaszás Villővel meséltük.

Az előadást  Cseke Attila (duda, furulyák, tilinkó, doromb), Jávor Péter (brácsa, koboz) és  Cseke Bodza (citerák) kísérték hangszerjátékukkal.

A bábos mese után, a gyereknapi rendezvény pünkösdi gyerektáncházzal zárult, melyet Cseke Attila és Jávor Péter muzsikája kísért.