színházművészet

Hír

2023-09-01 18:19:00

Szent György Napok - Sepsiszentgyörgy

Bemutatkozik a "Duo Vagabonds Clowns"!

2023 tavaszán a Szent György Napok keretében bemutatkozott a "Duo Vagabonds Clowns", Egyed Brigitta és Kőrösi Áron Bohóc párosa.

Kapcsolódó személyek:

Ízelítő a 2023 tavaszán megrendezett Szent György Napokról.

"A harmincadik városünnepre készül Sepsiszentgyörgy

Vasárnaptól egy hétig, 40 helyszínen több mint 170 programot kínál, az idei fesztiválszezont indító Szent György Napok, összegzett Erdély András a rendezvény szóvivője.

Hagyományosan két részre – kulturális hétre és fesztivál hétvégére – tagolódik a Szent György Napok. Két aréna produkcióra kaphatóak még jegyek, így vasárnap esti nyitóhangversenyre, amelyen közel 200 művész adja elő Verdi – Requiemjét, illetve a jövő szerda esti, szintén a Sepsi Arénában sorra kerülő Recirquel újcirkusz társulat előadására. A Szent György Napok „fesztivál hétvégéjén” ismét lesz Szentgyörgyi Utcazene Fesztivál, számolt be a szervező Martinka János, aki szerint idén kilenc zenekar és artistacsapat szórakoztatja a vásári közönséget.

A városnapok több helyszínén fellép a Gulliver Gang, Magyarország egyetlen gólyalábas zenekara és a CandyMen Duo rockabilly zenekar, de találkozhatnak a Süle Zsolt billentyűs, énekes és Egyed Brigitta pantomim művész előadásaival. A Szentgyörgyi Utcazene Fesztiválnak két hazai résztvevője van: a csíkszeredai Jenifer Mohebbi és a sepsiszentgyörgyi népzenészekből álló Spontán Zenekar. Jelen lesz a Duo Vagabonds Clowns bohócpáros, a Lobbanáspont Tűzzsonglőr csapat és Hlásznyik Attila utcaművész, aki spray-festő tudományát mutatja be. A városnapok részletes programját a szentgyorgynapok.ro oldalon olvashatják.

Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt"

Kapcsolódó fájlok