Esemény

2023-12-18 23:42:00

Cottbus

Cottbusi Nemzetközi Filmfesztivál, Midpoint Pitch Award

A Tapintható Univerzum bejutott a Cottbusi Nemzetközi Filmfesztivál pitch fórumára (Connecting Cottbus Pitch Forum), ahol elnyertem a Midpoint Pitch Díjat.

Még a nyáron elkezdtem a projekt egyik ott mellékesnek számító, szerelmi szálát részletesebben kidolgozni, ami a fejlesztés során bár távol került az eredeti szövegtől, de ráleltem egy olyan lehetséges filmnyelvi formára, elbeszélői megoldásra, amit eredetibbnek és művészi értelemben értékesebbnek találtam a kiinduló tervnél (Az ellenállás képessége).

A terv a Tapintható Univerzum címet kapta, amellyel szintén elkezdtem a pályázatban vállaltakhoz mérten nemzetközi és magyar fórumokra nevezni. A Tapintható Univerzum bejutott a Cottbusi Nemzetközi Filmfesztivál pitch fórumára (Connecting Cottbus Pitch Forum), ahol elnyertem a Midpoint Pitch Díjat. Ez azt jelenti, hogy a draftot a jövő év eleje során a Mid Point fejlesztői programban írhatom tovább. A fesztiválon továbbá – többek között – német, francia és spanyol producerekkel tárgyaltam a terv megvalósítási lehetőségeiről is.

https://magyar.film.hu/filmhu/magazin/radikalis-szerelmesfilm-tervevel-nyert-bernath-szilard-cottbusban.html