Esemény

2023-10-20 19:00:00

Centro Cultural Cortijo Miraflores

Felolvasó színházi esemény

A spanyolországi MADACH Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő Okuláré Projekt dráma felolvasó estje, melyen a Fiatal Drámaírók Háza által hirdetett kortárs drámaíró verseny 2023/24-es évadának első pályázatának győztes darabjai fognak elhangzani.

Sok szeretettel hívunk és várunk mindenkit a MADACH Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő Okuláré Projekt dráma felolvasó estre, melyen a Fiatal Drámaírók Háza által hirdetett kortárs drámaíró verseny 2023/24-es évadának első pályázatának győztes darabjai fognak elhangzani.

Melyik lehet a dramaturgiailag legizgalmasabb égtáj?

Ebből a kérdésből született meg az Okuláré Projekt 2023/24-es évadának első hívószava, a #KELET!

Messze. Kezdet. Határ. Napfény. Kultúra. Ellentét. Erőforrások. Család. Varázslat.

A forduló nyertes szerzői változatos asszociációkon keresztül vezetnek el minket a lélek különböző tájaira, például egy családi ünnepségre kibérelt csárda forgatagába, egy nevetésterápiás óra néha üresen kongó terébe, és egy mindenkinek ismerős IKEA áruházba.

Az este során három, egyenként negyedórás egyfelvonásos szöveg hangzik el felolvasószínházielőadás formájában, majd a nézők, az előadók és a szervezők részvételével közösségi szövegfeldolgozás következik, amire szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Az elhangzó művek:

Ivánovics Beatrix – Ergonomikus
Rédei Roland – Csak ha ránéznek
Szarvas Melinda – Keep smiling