Hír

2024-01-16 11:47:00

Kőbányai Pincerendszer

Kőbányai alagútrendszer

Kőbányai Pincerendszer- Képzőművészek és hallgatók együttes erővel élesztik fel a kerület nevét is adó végtelen tárnarendszert két színpaddal, számos térspecifikus installációval illetve performanszokkal.

Képzőművszek és hallgatók együttes erővel élesztik fel a kerület nevét is adó végtelen tárnarendszert két színpaddal, számos térspecifikus installációval illetve performanszokkal. 

Az esemény 2023.01.19.-én kerül megrendezésre.

Tyekvicska Virág és Rádler Luca egy fikciós installációt készít.

Koncepció: A meszet mi visszahoztuk oda, ahonnan elvettük. A kőbányából kitermelt mészkő több, mint 20 millió évvel ezelőttről, a miocén korból maradt vissza. Az anyag egykoron a tengerben élő mészvázas állatok maradványaiból alakult ki. Az itt kitermelt kövekből parlament, hidak, templomok épültek fel. Emlékművet állítunk ennek a világ kőhajnalán fakadt ősi anyagnak misztikus tereket képezve. Meszes útvonalak által körbezárt útvesztők, közepén Totem, melynek belsejében az ember által oltott mészre csöpögő talajvíz képzi anyagok táncát. A mész útvesztőkben barangolva emlékezhetünk az élet anyaggá válásának pillanatára - múlt és jelen összefonódik, a körforgás kirajzolódik. Emlékszünk miocén őseinkre, kiknek porát visszahoztuk arra helyre, ahonnan elvettük. Elvettük, hogy építsünk, építsünk magunknak hidakat, palotákat, és minden egyéb, csak az embert szolgáló hívságot.