Esemény

2023-11-16 19:00:00

Benczúr Ház Kultúrális Központ, Díszterem (1068 Budapest, Benczúr utca 27.)

Legendás koncert a Benczúr Házban - A Central European String Quartet koncertje

Ebben a különleges műsorban visszautazunk a múltba, ahol megidézzük az 1931-es Pesti Vigadóban zajló kamaraestet, amelyen a Léner-kvartett emelkedett színpadra.

Műsor: 

Haydn: F-dúr vonósnégyes, op. 3/5, Hob.III:17 

Bartók: V. vonósnégyes 

Schubert: 14. (d-moll) vonósnégyes, D. 810 („A halál és a lányka”) 

Közreműködik: 
A Central European String Quartet 

Miranda Liu, Soós Máté – hegedű 

Nagao Haruka – brácsa 

Szabó Judit – gordonka  

 
Ebben a különleges műsorban visszautazunk a múltba, ahol megidézzük az 1931-es Pesti Vigadóban zajló kamaraestet, amelyen a Léner-kvartett emelkedett színpadra. Ezzel az eseménnyel vissza szeretnénk emlékezni a pörgős tizenkilencedik századi budapesti zenei életre, ahol olyan magyar és nemzetközi előadóművészek ragyogtak, mint Heifetz, Marteau, Fischer Annie, Dohnányi, Szigeti, Boris Golschmann, Izidor Achron és a Waldbauer-Kerpely vonósnégyes. 

A műsor kuriózumokat tartalmaz, beleértve olyan darabokat is, amelyeket manapság gyakran hallani, mint például Schubert "Halál és a lányka" című vonósnégyese. A Central European String Quartet-et Miranda Liu, Soós Máté, Nagao Haruka és Szabó Judit alkotnak. Mindannyian elismert virtuózok, akik elképesztő kémiai együttműködéssel játszanak együtt. Az CESQ sokféle innovatív projekt és izgalmas program szervezéseiről ismert, beleértve az ő 2018-as nemzetközi zeneszerzői versenyüket, amely az első kiírás alkalmával már 27 különböző országból 75 pályázatot vonzott. A kvartett elkötelezetten dolgozik a kortárs zene előadásán és élő zeneszerzőkkel való együttműködésen. Számos zeneszerző világszerte pályázik arra a lehetőségre, hogy műveiket az elismert CESQ előadja és bemutassa. 

A koncert a Benczúr Ház Rendezvényközpont eseménye. 

Jegyárak: 

3 500 – felnőtt 

2 900 Ft – diák, nyugdíjas 

Jegyek a https://bhkk.jegy.hu/ oldalon, az Interticket jegyirodaiban, illetve a Benczúr Házban előre egyeztetett időpontban válthatók. 

Támogatók: 

A(z) "Tradíció és újítás”: a Central European String Quartet koncertsorozata szakmai program megvalósítását 2023. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.
Magyar Művészelméleti és Módszertani Kutatóintézet 

További információ: 
https://www.centraleuropeanstringquartet.com/  

https://www.pkalapitvany.hu/