Esemény

2023-09-01 13:05:00

Budaörs, Morella Handwoven szövőműhely

Len munkák szeptember-december közt a szövőműhelyben

Egyik deklarált célom, hogy a len és kender szálakkal való szövést felélesszem, népszerűsítsem, modern élethez hangoljam. Ezért a műhelyemben havi néhány alkalommal az érdeklődőknek lehetőséget biztosítok hogy kipróbálhassák. Íme egy kis ízelítő a szeptember-decemberi alkotásokból.

Ösztöndíjas programom egyik deklarált célja, hogy a len és kender szálakkal való szövést felélesszem, népszerűsítsem, ezért a műhelyemben havi néhány alkalommal az érdeklődőknek lehetőséget biztosítok hogy kipróbálhassák.

Szeptember-decemberben a megszokott pamutok mellett egy vékony, sötétzöld színű len felvetés állt rendelkezésre, melyben főként konyharuhák, asztalközép és kisebb háztartási textíliák készültek, illetve különlegességként néhány óriás díszpárna. Ebben az időszakban a fürdőszobai textilek kerültek fókuszba, melyhez egy vastag nyers len felvetéses szövőszéket is előkészítettem. Sok törölköző, kéztörlő született ebben a felvetésben. Októbertől pedig egy néprajzi textil ihletése nyomán egy rusztikus biolen felvetést készíttettem, mely nagyon népszerű lett a műhelybe látogatók körében. Itt leginkább letisztult, naturális hatású konyharuhák, asztali futók, kenyérzsákok készültek.

Karácsony közeledtével többen a vegyes összetételű, melegebb anyagok és karácsonyi ajándékok készítése felé fordultak. Így született alpaka-selyem-len sál, len bevásárlótáska, ruhaanyag is.

Aki kedvet érez magában, bátorítom, hogy jöjjön el a szövőműhelyembe!