Esemény

2023-06-21 17:00:00

Pécs Király u. 50.

LOKART „PARAZITA GEOMETRIA” térspecifikus installáció

A "Parazita Geometria" a pécsi LOKART Fesztivál keretén belül, a Király u. 50. szám alatti alternatív kiállító helyszínén létrehozott térinstalláció.

PARAZITA GEOMETRIA

Térspecifikus installáció, hullámkarton, ragasztó, festék, tükörfólia, faváz szerkezet

OROSZ KLÁRA és BABIC MÍRA, BÓVÁRI FANNI, HORTI ÁGNES ANNA, KUNKLI DÓRA, a PTE KPVK másodéves Környezetkultúra szakos hallgatóinak együttműködésével létrejött projekt.

Újrahasznosított hullámkarton alapanyagból hoztunk létre térspecifikus installációt, amelynél moduláris elemekből álló geometriai rendszereket alkalmaztunk.

A modularitást, mint konstrukciós mintát, rendező elvet vizsgáltuk a design, formatervezés területén konkrét gyakorlatban megtalálható példákon keresztül. A jelenlegi installációt a papírplasztika kurzuson folytatott gyakorlatok készítették elő, ahol a feladatok közt szerepelt a térbeli, egy vagy többféle modulelem ismétlődésével, sorolásával, oldalak vagy élek mentén történő egymáshoz kapcsolódásával létrehozott strukturális, térgeometriai rendszerek és modell léptékű konstrukciók kialakítása – előzetes vázlatok, szabadkézi rajzok vagy digitális 3D-s modellek segítségével.

Az adott tér lehetőségeit figyelemebe véve terveztük az installációt és a modulelemek ismétlődésével, optikai hatásaival kívántuk létrehozni a LOKART’23 tematikához kapcsolódó vizuális térélményt.

A kiállítás címadása a parazita építészeti törekvésekre reflektál, amely a meglévő építészeti elemekre ráépülve, azokat felhasználva, de mégis attól idegen rendszerként hoz létre új struktúrákat.

A projekt egyik lényegi eleme a nézők bevonása, így a kiállítás ideje alatt workshopot tervezünk tartani az érdeklődőknek, ahol lehetőségük lesz modul elemeket készíteni, amelyek az installáció részévé válnak.

A finisszázs időpontja: 2023. 09.23. szombat 20:00

PARAZITA GEOMETRIA FINISSZÁZS - GASZTRO PERFORMANSZ

FAZEKAS BÁLINT KREATÍV SÉFFEL

Az installáció záró rendezvényeként változtatunk a tér funkcióján és a kiállítótérbe betelepül FAZEKAS BÁLINT kreatív séf. Vele kóstolhattok ételkölteményeket Mecsek környéki alapanyagokból.

Az élmény fokozására az ideiglenes kiállítótérben kísérleti hanganyagok szólnak, a résztvevők az alkalomra készült moduláris papírtálcákon fogyaszthatják a geometrikus, a térinstalláció formavilágára reflektáló ételkompozíciókat.

https://lokart.hu/kiallitasok/