Sodrás I Textilművészeti kiállítás

A SODRÁS című 2021-es szombathelyi VII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé magyar kiállítóinak alk...

iparművészet és tervezőművészet

Esemény

2022-10-12 17:30:00

Klebelsberg Kultúrkúria

Kapcsolódó személyek:

A kiállított tárgyak köre a textildesign területeit érinti, láthatóak lesznek autonóm kreatív textilművészeti alkotások valamint az ipari terméktervezés, tárgytervezés, kézműves használati tárgytervezés, lakástextil- és kiegészítő tervezés, divat-, divatkiegészítő tárgytervezési szakágazatok tervezőművészeinek alkotásai.

A kiállításon bemutatott művek öt kategóriában, technikai és anyaghasználati megkötés nélkül készültek, így a hagyományos textilek mellett a PVC, a gipsz, a nylon, a karton, a drót, a fotó, a szilikon és egyéb alternatív alapanyagok is feltűnnek. A formákkal, anyagokkal kísérletező művek rámutatnak e művészeti ág sokszínűségére, az alkotók egyedi technikák alkalmazásával mutatják be a kortárs textilművészet mindenkori tendenciáit a festett, szövött, varrott, hímzett faliképeken, az öltözékterveken, a miniatűrtextileken, a szalagokon és a zászlókon.

A kiállítás védnöke Őrsi Gergely, Budapest II.kerületének polgármestere. A kiállítást köszönti Cebula Anna - művészettörténész - a Szombathelyi Képtár igazgatója.
A kiállítást megnyitja Keppel Márton művészettörténész.
Az este folyamán kerül átadásra "Az Év textilművésze 2022" díj.
A kiállítás kurátora: Prof.Dr.Kelecsényi Csilla DLA textil- és képzőművész, az MMA rendes tagja.

Programunk a Budapest Design Week 2022 hivatalos eseményeként valósul meg. A tárlat 2022. október 13. és 2022. november 2. között látogatható hétköznap 10-18 óráig, hétvégén 10-17 óráig.

A belépés ingyenes, regisztrálni nem kell.