Hír

2023-12-21 15:44:00

Budapest

The Budapester

Budapest 150 éve magyar illusztrátorok szemével

THE BUDAPESTER

A The Budapester a város 150. születésnapja alkalmából állít emléket ennek a fényes és sötét napokat egyaránt látott, büszke és olykor esendő metropolisznak.

The Budapester a nagy múltú The New Yorker, egy kategóriateremtő médium nyomán, más világvárosok mintájára meséli el Budapest történetét. Nápoly, Milánó, Tokió, Brüsszel, Peking, Párizs, Montreál, Barcelona és Tokió után most a budapestiek városi élményeit idézi fel 151 illusztráció, melyek a The New Yorker összetéveszthetetlen borítóit idézik. Ezekből a munkákból nyílik szabadtéri kiállítás a Városháza udvarán. A látogatók 151 kortárs magyar grafikusművész illusztrációin keresztül élhetik meg, milyen is budapestinek lenni.

2023. nov. 17. 17:30
Budapest, Városháza udvar

.............

A nagyszabású és izgalmas projektben megtisztelő volt részt venni. Minden illusztrátor egy konkrét évszámot kapott, valamint néhány kiemelt esemény megnevezését, amik az adott évben történtek Budapesten. Én az 1895-ös évet kaptam, a választott esemény pedig:

„Megjelenik Budapest utcáin az első automobil (Benz gyártmányú). Tulajdonosa Hatschek Béla.”

1895 – GRELA ALEXANDRA Vegyes technika (tempera, színes ceruza, pasztell, kollázs, papír) Mixed technique (tempera, colour pencil, pastel… | Instagram

..............

további linkek illetve cikkek az esemény kapcsán:

Így került a címlapokra Budapest 150 éve – Ingyenes kiállítás a Városháza Parkban - Cikkek - WeloveBudapest

Érkezik a The Budapester – 150 év történelme címlapon (enbudapestem.hu)

Ilyen lehetett volna a Budapester (rtl.hu)

The Budapester (@the.budapester) • Instagram-fényképek és -videók