Titkos Kert

Titkos Kert- Kortárs művek a MaxCity-ben, csoportos kiállítás

képzőművészet

Esemény

2020-10-29 18:00:00

MaxCity Galéria

Kapcsolódó személyek:

A Titkos Kert nem egy város parkja. Nem is kolostor falaival övezett liget. Nem rejtett természet, mégis rejtve van. Belső világunk kertje az.

Művészeink belső világa, gondozott vagy félig elvadult, netán természetes burjánzásában meghagyott és megfigyelt virágos mezői jelennek meg a kiállításon sorakozó munkákban. Sokféle élő szervezet, ág, inda, folyandár és időnként felragyogó virág bonyolult szövedéke, melynek levelei mögül olykor ösztönvilágunk állatai leselkednek elő.

E kert bejárása maga az Út, - kísérlet megérteni önmagunkat. Napfényre forduló és olykor nyirkos árnyékba bukó létezésünk okát. Ebben segítenek a művészek, ez a művészet fel nem cserélhető feladata életünkben.

Vannak érzések, amelyeket ha legválasztékosabb szavainkat keressük is, mégsem tudunk megragadni, pontosan visszaadni. Csak érzékeny vagy épp erős érzelmekkel telített mozdulatokkal létrehozott felületek, anyagok és képek tudósítanak róluk, csak így idéződnek fel. Képfoszlányokon, álmaink mélyéről feltörő alakok fenyegető vagy vágykeltő formáiban.

Titkos Kert. Aki belép, a művészek belső útjának egy-egy állomásával kerül közeli kapcsolatba. Minden mű feltárulkozás. Minden mű esély, hogy általuk jobban és többet értsünk saját magunkból.

A kiállítást/galériát megnyitja: Réz András (filmesztéta, műfordító, reklámszakember)

Kapcsolódó fájlok