Esemény

2024-02-16 17:00:00

Tatabánya, A Vértes Agórája, Kortárs Galéria

Történetek Párbeszéde

Február 16-án pénteken, 17h-kor kiállításom nyílik Zoltai Bea Festőművésszel és Somogyi Emese szobrászművésszel Tatabányán, A Vértes Agorája Kortárs Galériában, melyet Pataki Gábor művészettörténész nyit meg. A kiállításhoz katalógus is készül.

Február 16-án pénteken, 17h-kor kiállításom nyílik Zoltai Bea Festőművésszel és Somogyi Emese szobrászművésszel Tatabányán, A Vértes Agoráján, melyet Pataki Gábor művészettörténész nyit meg. A kiállításhoz katalógus is készül.

TÖRTÉNETEK PÁRBESZÉDE

Az elmúlt több mint harminc évben, határozottan felépült saját világot, világokat hoztak létre a közel azonos korú, Budaörsön, Budapesten és Nagykovácsiban alkotó művészek. Mindhármuk munkáiról elmondható, hogy nem sorolhatóak be a figurális, illetve nonfigurális (vagyis absztrakt) látvány megközelítés kategóriáiba. Valóság elemek, vagy ezekre utalások esetenként megjelennek munkáikban, de mindig a létrehozandó kép, képsorozat, illetve szobor belső logikája határozza meg az adott műtárgyhoz felhasznált anyagokat és a formaképzés rendszerét is.

Ahogy a kiállításuk címe is jelzi, a három női alkotó erős, elmélyült világa lép párbeszédbe egymással, ezzel a művek autonóm világán túlmutató, újabb jelentések és erőterek születnek meg egymást gazdagítva a Tatabányai Kortárs Galéria kiállítási tereiben.