Esemény

2023-10-26 10:00:00

Lengyelország, Rzeszów, Zespół Szkół Muzycznych Nr 1 im. Karola Szymanowskiego

V4 Vonósnégyes mesterkurzusok Lengyelországban

Különleges kulturális csereprogram, őszi kamarazene mesterkurzus a V4 vonósnégyes tagjaival Lengyelországban.

A mesterkurzusokat a V4 Zenei Alapítvány szervezi (Magyarország), együttműködésben a Lengyel Kamarazenészek Egyesületével.

A projektet Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormányai részvételezésével finanszírozzák a Nemzetközi Visegrádi Alapítvány Visegrádi Pályázatain keresztül. Az alapítvány küldetése a fenntartható regionális együttműködés ötleteinek előmozdítása Közép-Európában.

A V4 Vonósnégyesről:
A V4 Vonósnégyes 2021-ben alakult, egyedi együttműködést képviselve a Visegrádi Csoport kiváló zenészei között. A négyes tagjai kiemelkedő művészek Magyarországról, Lengyelországból, Szlovákiából és Csehországból, akik életre keltik a régió sokszínű zenei örökségét. Az Európai egység és együttműködés szimbólumaként a V4 Vonósnégyes büszkén képviseli az eltérő EU-nemzetek harmonikus szinergiáját. Kiemelkedő fesztiválokon szerepeltek, többek között a Levoca - Indian Summer Fesztiválon Szlovákiában, a New Millennium International Kamarazenei Fesztiválon Magyarországon, az EUFONIE Nemzetközi Zenei Fesztiválon és a Lutosławski Társaság Lánc Fesztiválján Lengyelországban, és még sok más helyen.

A V4 Vonósnégyes tagjai:
Miranda Liu (USA/Magyarország) - Hegedű
Daniel Rumler (Szlovákia) - Hegedű
Tomáš Krejbich (Csehország) - Brácsa
Bartosz Koziak (Lengyelország) - Cselló

Minden információ a Facebookon is:
https://www.facebook.com/events/1038880947424255/