Esemény

2023-12-13 18:00:00

MAGYARSÁG HÁZA IRODALMI SZALON

Zorkóczy Zenóbia székelyföldi íróval Kalocsai Andrea, a közmédia műsorvezetője beszélget

Magyarság Háza Irodalmi Szalon  Zorkóczy Zenóbia: Kaszáló színésznő, avagy ufó a Székelyföldön Zorkóczy Zenóbia székelyföldi íróval Kalocsai Andrea, a közmédia műsorveze https://magyarsaghaza.net/events/magyarsag-haza-irodalmi-szalon-23/

Magyarság Háza Irodalmi Szalon

Zorkóczy Zenóbia: Kaszáló színésznő, avagy ufó a Székelyföldön
Könyvbemutató

A székelyföldi szerzővel Kalocsai Andrea, a közmédia műsorvezetője beszélget

Időtartam: 60 perc
Ajánlott életkor: 12+

Magyarság Háza Galéria
1051 Budapest, Nádor u. 17.
2023. december 13. (szerda), 18:00

A részvétel ingyenes. Előzetes regisztráció javasolt. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt húsz perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Regisztráció: https://magyarsaghaza.net/.../magyarsag-haza-irodalmi.../

Székely kétperceseknek is nevezhetnénk Zorkóczy Zenóbia írásait, mert a székely szeret túlozni, és még Örkénynek is odatromfol. Két percben feltárni és megjeleníteni egy-egy székely sajátosságot, helyi életszituációt, ráadásul a humoros oldaláról, vagyis felülnézetből – ezt választotta feladatának a covid félelmetesen csendes időszakában Zorkóczy Zenóbia erdélyi színész-előadóművész.

„Tárcanovelláit, jegyzeteit az Erdélyi Előretolt Helyőrség, az Irodalmi Jelen, a Magyar Nemzet és az Országút közölte. Nagy sikerű írásai révén az olvasók a koronavírus alatt kicsit felszusszanhattak, a legkeserűbb pillanatokban jókat derülhettek a székely nép csavaros észjárásán.” (Varga Melinda)