Hír

2021-04-30 23:17:00

2021 első hónapjai

Tervezés, elmélkedés és anyagkísérletek

A Covid-19 járvány miatt kialakult helyzet a mindennapi életünkben bekövetkezett változásokon túl a szakmai munkámra is jelentős hatással van. 

Az utazások, séták során gyűjtött vizuális jelenségek, a közvetlen élmény alapján megtalált „közvetítő motívumok” alkalmazása évtizedek óta meghatározó háttere szakmai tevékenységemnek. A látványból kiinduló rajzok, képek gyakran külső helyszíneken történő készítése, tervezése – amely egyébként fontos eleme munkámnak – tudom, hogy számomra sajnos a közeljövőben még korlátozottan lesz megoldható. Ez a korlátozás egyben lehetőséget teremt a utóbbi évek során gyűjtött, felhasználásra váró gondolatok, vizuális jegyzetek műtermi folytatására, felhasználására. Az elmúlt néhány hónapot ezért kezdetben az eredeti, évekre előre készített munkatervemben szereplő témák és programok mélyebb átgondolására és tervezésre szántam: korábbi vázlataim rendezésére és újak készítésére, fotóim áttekintésére, valamint technikai kísérletekre. Ezt követően a pillanatnyi érzések, történések képi és verbális rögzítése mellett már az új sorozatok lapjainak elkészítése foglalkoztat.

A sorozatok eltérő technikai megoldással (akvarell, tollrajz, ecsetrajz, vegyes technika) eltérő méretben valósulnak meg az elkövetkező hónapok során.