Hír

2023-08-25 12:32:00

Capa Központ

A Pictorial Collective dokumentarista fotós kollektíva kilenc tagja a Petőfi utcák 266 ezer lakóját fotózta az elmúlt másfél évben.

A Pictorial Collective dokumentarista fotós kollektíva kilenc tagja a Petőfi utcák 266 ezer lakóját fotózta az elmúlt másfél évben.

A születése óta eltelt két évszázadban divat volt azon töprengeni, mit gondolna ma Petőfi. Mi inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy ha most indulna vándorútjára, vajon mit látna: Hogyan élnek ma a magyarok?

Petőfiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon, ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk. A Pictorial Collective dokumentarista fotós kollektíva kilenc tagja a Petőfi utcák 266 ezer lakóját fotózta az elmúlt másfél évben. A képeiken kirajzolódó, határon túlra is átnyúló képzeletbeli Petőfi utca a mai magyar társadalomról ad szubjektív látleletet.

interjúk sajtómegjelenések linkjei:

https://capacenter.hu/kiallitasok/pictorial-collective-petofi-utcak-nepe-szubjektiv-fotos-latlelet-a-magyar-tarsadalomrol/

https://kultura.hu/petofi-itt-es-most-a-capa-kozpont-uj-kiallitasa/

https://orszagut.com/kepzomuveszet/latlelet-a-magyar-tarsadalomrol-foto-kiallitas-capa-kozpont-budapest-4584

https://kultura.hu/petofi-a-kozos-nevezo/

https://welovebudapest.com/cikk/2023/7/3/latnivalok-es-kultura-a-petofi-utcak-nepe-kiallitas-capa-kozpont

https://kronika.hu/cikk/magyarok-a-petofi-utcakban-kulonleges-fotokiallitas-a-capa-kozpontban/?fbclid=IwAR0GXh7n87YXVOqMIhv9cF-ZPHg1D8SZf-DUuTVcf3LM-3ndjRq1cvp85lg

https://magyarmuzeumok.hu/cikk/pictorial-collective-petofi-utcak-nepe-szubjektiv-fotos-latlelet-a-magyar-tarsadalomrol

https://divany.hu/offline/petofi-utca/