Hír

2023-08-25 12:00:00

Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény

Animációs történetekkel zárult az idei Chill Garden

A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény idei nyári szabadtéri programsorozatában a magyar filmművészet került fókuszba. A Chill Garden kulturális eseményei augusztus 24-én a Csodabogarak – Animációs történetek magyar bajnokokról című alkotással zárult le.

A vetítésre eljött a rendező, B.Nagy Ervin is, aki elmondta, 2014 óta dolgozik ezen a sorozaton. Tizenhárom epizódot terveznek, amelyből eddig öt készült el. Ezek a rövid animációs filmek nyolc-nyolc percesek, és mindegyik egy-egy olimpikonunk gyermekkorát meséli el. Vajon hogyan fedezték fel a magyar világklasszisok tehetségét, s mennyi alázat, iszonyatosan sok munka kellett ahhoz, hogy a bajnokok a csúcsra jussanak?

A Csodabogarak alkotói megrajzolták Egerszegi Krisztina, Balczó András, Papp Laci, a Polgár lányok, és Kárpáti Rudolf gyermekéveit. Rengeteg eredeti dokumentum, fotó, kortörténeti kutatások alapján készültek el a filmek, amelyeknek a forgatókönyveit a sportolók, illetve leszármazottaik is jóváhagyták. B. Nagy Ervin azt is bemutatta, hogyan született meg az animációs filmek látványvilága, milyen technikával dolgoztak. A rendezőt még este fél 10-kor is kérdésekkel ostromolta a lelkes közönség. Méltóbb záró programja nem is lehetett volna az ide Chill Gardennek.

forrás >

https://www.erzsebetvaros.hu/articles/animacios-toertenetekkel-zarult-az-idei-chill-garden