Hír

2023-09-02 08:50:00

Sztána, Románia

Az irodalom és a mecenatúra kapcsolata volt a téma az idei EMÍL-táborban

Irodalom és mecenatúra címmel szervezte meg az Erdélyi Magyar Írók Ligája írótáborát Sztánán, a Kék Iringó Kúriában. A 21. alkalom augusztus 31. és szeptember 3. között zajlott, kiemelt témája az irodalom és a mecenatúra kapcsolata volt, amelyet történeti és jelenlegi szempontok is árnyaltak.

"Szentmártoni János délutáni előadásának címe Önmecenatúra volt, viszont irodalomszervezői és vezetői tapasztalatait osztotta meg a hallgatókkal, illetve elmagyarázta a jelenlegi magyarországi pályázati lehetőségeket, valamint az intézményi átalakulásokat és a kultúrpolitikai stratégiák egy részét vázolta. Az esti felolvasókörön viszont olyan költők szerepeltek, akik aktívan prózaírással is elkezdtek foglalkozni a közelmúltban, így Karácsonyi Zsolt Belső tízezer című friss regényéről, Varga László Edgár novelláiról és Hováth Benji regényrészletéről, valamint a műfajokhoz való viszonyukról is szó esett."

A teljes szöveg az alábbi linken olvasható:

https://maszol.ro/kultura/Az-irodalom-es-a-mecenatura-kapcsolata-volt-a-tema-az-idei-EMIL-taborban?fbclid=IwAR3uEfkvEjS4X_Xq0pGKuUJzwtt6HRMloC_3QBEgHaWUm9az7kHO3NhWHYM