Esemény

2024-01-23 10:00:00

Liszt Intézet Magyar Kulturális Központ, Tokió

Beszélgetés a Szélvész után is szép vagy című előadásról Tokióban

Szakmai beszélgetés a Tokióban játszódó magyar darabról, amely Budapesten fut a Vígszínház Házi Színpadán. (Kedd esti előadások a tokiói Liszt Intézetben 12.)

Januárban Cseh Dávid dramaturg, műfordító és színházkutató lesz a tokiói Liszt Intézet vendége, és a Szélvész után is szép vagy (野分の後のキク) című monodrámájáról fog mesélni az érdeklődőknek. A szövegből készült előadás két éve fut sikerrel Budapesten a nagy múltú Vígszínházban. A történet a tokiói Tsukishimában játszódik, és egy fiatalemberről szól, aki a helyét keresi a japán fővárosban. Az útkeresésről szóló dráma kapcsán szó lesz a rakugo műfajáról, a haikuk szépségéről, és egy 2017-es tájfunról is, amely a feje tetejére állítja ennek a fiúnak életét.

A japán nyelven zajló beszélgetés során a résztvevők kérdéseket tehetnek fel a szerzőnek a dráma történetéről, karaktereiről, az előadás próbafolyamatáról, valamint a magyarországi nézők reakcióiról is. Az eseményen a tervek szerint vetítésre kerül az előadás japánul feliratozott trailere és egy rövid jelenetrészlet is.

Az eseményről bővebben a Liszt Intézet honlapján: https://culture.hu/hu/tokio/esemenyek/kedd-esti-eloadas-12

A helyszín: Liszt Intézet Magyar Kulturális Központ, 3-8-1 Azabu Juban, Minato-ku, Tokyo.

A Szélvész után is szép vagy című előadásról lásd: https://www.vigszinhaz.hu/Szelvesz_utan_is_szep_vagy

Következő előadások: 2024. február 4. 19:30, valamint 2024. március 2. 19:30., Házi Színpad, Vígszínház.