Hír

2023-09-15 17:51:00

Cork, Írország

Előadás az ENOJP nemzetközi konferenciáján

Cseh Dávid is előadott a European Network of Japanese Philosophy (ENOJP) hetedik éves konferenciáján az írországi Corkban.

A 2014-ben alapított European Network of Japanese Philosophy (ENOJP) idén is megtartotta éves nemzetközi konferenciáját, ezúttal az írországi University College Cork campusán. A több mint százötven éves intézményben gyűltek össze a világ minden tájáról a japán filozófia területén dolgozó neves kutatók, hogy megosszák egymással eredményeiket, és beszámoljanak jelenleg futó projektjeikről. A kutatói hálózat tagjaként Cseh Dávid ötödik alkalommal vett részt ENOJP konferencián, ahol 2023. szeptember 8-án a Kokadzsi 小鍛冶 című nó-drámát és a benne felvázolt mester-tanítvány viszonyt elemezte.

Ez volt a harmadik hasonló műelemzés, amellyel idén konferencián szerepelt. Legutóbb a Jóró 養老 című nó-drámát elemezte a European Society for Aesthetics (ESA) éves nemzetközi konferenciáján a budapesti Magyar Zene Házában, előtte pedig az Okina 翁 című nó-drámával foglalkozott az első alkalommal megrendezett Eötvözet SZITU konferencián a Szegedi Tudományegyetemen, az Eötvös Loránd Kollégiumban.